Team Far Out verslag Breakout Run Schaijk 2019

Team Far Out verslag Breakout Run in Schaijk

Ja, we waren er weer bij. En ja, het was zowel een uitdaging als plezant! De Breakout Run in Schaijk was afgelopen weekend de place to be voor buitensporters die eens ‘wat anders’ willen. Het centrale idee achter dit ‘obstakelparcours’? Uit te gevangenis breken! Een verslag van Kevin Jaques, van team Far Out.

Kevin Jaques: “Vandaag, 2 juni was het dan zover. De Spartacus Breakout Run bij onze Brabantse noorderburen in het dorpje Schaijk. Schaijk is voor mij een typisch Brabants dorpje met boerderijtjes en talloze huizen met een rieten dak. Het dorp is op zich niet zo groot maar straalt vooral gezelligheid uit. 

Pompende beats

Door het vroege startuur (10 u) en de verplaatsing van bijna twee uur besloten mijn partner en ik om al op zaterdag naar Schaijk te rijden en daar te overnachten in een B&B. Na een redelijke nachtrust en een stevig ontbijt in de B&B kwamen we met alle FarOut-ers samen op het domein.

In de startbox werden we opgewarmd door pompende beats, maar met dit weer was dit eigenlijk niet nodig. Door het vroege uur was het gelukkig nog niet zo warm om te starten aan de 14 km van de Breakout Run. Deze editie had veel loopstroken over zowel los zand, hard zand, bosgrond en asfalt maar dit was geen enkel probleem voor de Tecnica Inferno Xlite 3.0. Deze lichte, comfortabele en vooral perfect zittende schoen was nergens bang voor, zelfs niet voor een duikje in het water. Deze schoenen voelen alsof ze deel uitmaken van je lichaam. 

De karate-kattesprong van Katia

Door de lichte materialen aan de zijkant kwam er wel wat zand in de schoenen maar de Ortholite zolen zorgt ervoor dat dit niet oncomfortabel aanvoelt. Dat de schoenen ook stevig zijn ondervond Katia, één van onze teamgenoten, die tegen een stronk schopte en daardoor bijna ten val kwam maar door een soort karate-kattensprong toch rechtop bleef.

Met dit warme weer waren de truitjes van Patagonia heel aangenaam om te dragen. De lichte stof zorgt ervoor dat je niet overbodig gaat zweten en wanneer je uit het water komt zijn ze ook weer in no time droog. Om het met 1 woord te beschrijven: Topmateriaal! Ideaal voor deze dag vol sport, plezier en als beloning: ontspanning.

Waarom Spartacus?

Volgend weekend gaan we wandelen in de Ardennen en raad eens wat zeker een plaats in onze bagage zal innemen. Inderdaad, onze Tecnica schoenen en het truitje van Patagonia. Kunnen we alvast oefenen voor de volgende Spartacus.

Waarom ik meedoe aan de Spartacus Runs? Ik ben iemand die af en toe wel wat loopt, maar daar train je vooral je beenspieren mee. Daarom dat ik meedoe aan de Spartacus Series omdat hier het bovenlichaam ook op de proef wordt gesteld. De obstakels zijn niet de zwaarste die je tegenkomt maar daarom wel heel leuk om in een toffe groep, zoals die van Far Out, te doen.

Doe mee aan de volgende uitdaging uit de Spartacus Series! De Spartacus Water op 11 augustus in Averbode!