Home Bestemmingen In Vaujany: klimmen langs een van de grootste watervallen van Frankrijk

In Vaujany: klimmen langs een van de grootste watervallen van Frankrijk

0
In Vaujany: klimmen langs een van de grootste watervallen van Frankrijk

Net ten oosten van Grenoble in de Franse Alpen ligt het gezellige Vaujany. Het pittoreske dorp is voorzien van alle moderne faciliteiten en heeft tegelijk zijn authentieke sfeer weten te behouden. Vaujany ligt op een plateau tegenover het Grandes Rousses-gebergte en grenst aan het Nationaal Park Les Écrins. Maar het eerste wat je opvalt, is de enorme waterval: Cascade de la Fare.

Cascade de la Fare is een van de grootste watervallen van Frankrijk. De waterval en het prachtige landschap rondom zijn prima te voet te verkennen. In de zomer kunnen wandelaars, mountainbikers en downhillers ook gebruikmaken van de skiliften. Die bieden prima toegang tot het Grand Rousses-gebergte en verbinden Vaujany met het nabijgelegen Alpe d’Huez.

Waterval Cascade de la Fare in Vaujany

Van bijna overal in Vaujany heb je een prachtig zicht op de waterval. De Cascade de la Fare bestaat uit twee delen, zowel het bovenste als het onderste deel is ongeveer 200 meter hoog. Met een totale hoogte van circa 400 meter is dit een van de grootste watervallen van Frankrijk. De beste periode om de waterval te bezoeken, is aan het einde van het voorjaar of in de zomer.

Vanuit Vaujany lopen verschillende wandelroutes naar de waterval. Op de gele wegwijzers zie je hoelang je over de wandeling doet. Start je vanuit het gehucht La Villette, nabij het dalstation van de lift Villette-Montfrais, dan bereik je binnen 55 minuten het midden van de waterval. Een toffe wandeling voor het hele gezin met een prachtig zicht op de waterval. Zeker aan te raden!

Via Ferrata: La Cascade de la Fare

Iets avontuurlijker ingesteld? Langs de waterval lopen twee via ferrata’s omhoog (ook wel klettersteig of ijzeren weg genoemd). Via ferrata ‘La Cascade’ met enkele verticale passages en ‘Les Passerelles’. Samen met Elisa Kozmin, van de toeristische dienst, gaan we op verkenning. Na een klein uurtje wandelen, bereiken we via de eerder genoemde route de waterval. Hier trekken we de klimmaterialen aan en zetten we onze helmen op. Na een laatste blik op het instructiebord haken we onze musketons in en volgen we gezekerd de ijzeren weg langs de waterval. 

  • La Cascade (D+)

De route van La Cascade loopt langs de waterval omhoog en onderweg passeren we enkele verticale passages, die fysiek niet te zwaar zijn. Wie wil kan eerder terugkeren en de tweede klimsectie van de waterval te vermijden. De hele route is ongeveer 400 meter lang en overbrugt bijna 300 hoogtemeters (van 1418 naar 1715 m). Duur: circa 2 uur. 

  • Les Passerelles (D)

Les Passarelles is iets makkelijker. Deze route slingert door de beboste hellingen op de bergwand. Onderweg steek je – hoog in de lucht – twee spectaculaire touwbruggen over en geniet je van een prachtig uitzicht op Vaujany en het stuwmeer. De route eindigt net als La Cascade op 1717 meter hoogte, maar is iets langer (500 m). Reken op ongeveer 2,5 uur.

Let op: de via ferrata’s zijn enkel toegankelijk voor geoefende sporters (vanaf 14 jaar), voorzien van de benodigde klimmaterialen en een helm. Professionele begeleiding wordt aanbevolen, meer informatie vind je op de Nederlandstalige website van de Toeristische Dienst: www.vaujany.com/nl.

Vaujany is het label ‘Famille Plus’ toegekend. Dit label ontvangen enkel plaatsen met een uitstekende service en voorzieningen voor een onvergetelijke familievakantie. Dit is een van de verwezenlijkingen van de Vlaamse Annick Basset, die als directrice de toeristische dienst professioneel aanstuurt. “In Vaujany maken we graag tijd voor onze gasten, een hartelijke ontvangst en aangepaste animatie voor alle leeftijden. Er is een ruim aanbod van speciale activiteiten voor jong en oud, samen of apart te beleven – alles voor een verrassende vakantie in Vaujany”, aldus Basset.

Wandelen in Vaujany

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 × drie =