Home Anders Outdoor Breng de outdoors binnen! Lees-, zie- en luistertips

Breng de outdoors binnen! Lees-, zie- en luistertips

0
Breng de outdoors binnen! Lees-, zie- en luistertips

Kunnen we niet buiten, dan brengen we den buiten wel binnen. Hier alvast een eerste reeks lees-, zie- en luistertips!

Outdoor lees-, zie- en luistertips

LEES

Buitenpost

Dit is het eerste in het Nederlands vertaalde boek van Dan Richards. Dan is geboren in Wales in 1982 en groeide op in Bristol. In de voetsporen van avonturiers en stiltezoekers reist Dan in Buitenpost van het Cairngormgebergte in Schotland naar de woeste natuur van IJsland. Hij bezoekt ijskoude spooksteden in Spitsbergen, Shintoheiligdommen in Japan, de woestijn van Utah, maar ook de schrijfhut van Roald Dahl en een in de Noord-Atlantische Oceaan gelegen vuurtoren. Tijdens het lezen, groeit je behoefte om zelf een rugzak om te gorden. De cover is van Jan van Zomeren, de Nederlandse vertaling van Wybrand Scheffer.

Buitenpost • 320 blz. • ca. € 24,99 • e-book € 12,99 • ISBN 978 90 450 3998 5 • nur 410/508 • Verschijningsdatum: april 2020

ZIE

Lydia op de Everest

In 1988 werd de toen 27-jarige Lydia Bradey uit Nieuw-Zeeland de eerste vrouw die de top van de Everest bereikte, alleen en zónder gebruik van extra zuurstof. De prestatie was in die tijd zo groots dat niemand haar geloofde. Ze werd uitgemaakt voor een leugenaar. Meer dan drie decennia later vertelt ze haar eigen verhaal.

LUISTER

Lessen voor een rijker Leven

In de podcastserie ‘Lessen voor een rijker leven’ wisselt Thijs Lindhout met bijzondere mensen van gedachten over het thema geluk. Welke levenslessen hebben zij bijvoorbeeld voor hun jongere ‘ik’. De aflevering met de Nederlandse bergbeklimmer en avonturier Wilco van Rooijen geeft een inkijk in de ‘duur van afzien’ en hoe het leven als je van het fysieke, naar het mentale, naar het spirituele gaat, zoveel bijzonderder wordt. www.bnr.nl/brandstories/lessenvooreenrijkerleven


 De Jogclub #28 Steven Pauwels

In aflevering 28 spreekt Bobby van de Jogclub met professioneel trailrunner Steven Pauwels. Steven babbelt over zijn jeugd in Wezemaal city, de scouts en zijn eerste trailrun. Over een schimmige hoogtestage naar Kenia en de lokale medicijnman aldaar. En tips voor Bobby die 100 mijl wil gaan traillopen. Aan het eind van Steven zijn verhaal deelt Seppe ook nog zijn ervaring in de bergen en test wat producten uit.


 

No one is coming to save you

Twaalf jaar lang was Charlie Engle een drug- en alcoholverslaafde. Toen zijn eerste zoon, Brad, werd geboren, dacht hij dat hij zijn leven kon omgooien. Tevergeefs. Het was pas na een serieuze relapse dat hij dacht ‘Brad can’t save you’ en drugs inruilde voor… lopen. Even verslavend, maar een stuk gezonder. En zo werd hij een van de beste ultramarathonlopers ter wereld. Zijn memoir kan je lezen in Running Man.

Uiteraard kan je ook onze vorige tips checken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 + acht =