Home Bestemmingen Waarheen deze zomer? Met Nordisk op tuincation!

Waarheen deze zomer? Met Nordisk op tuincation!

0
Waarheen deze zomer? Met Nordisk op tuincation!

Onzekerheid troef deze zomer. Mogen we weg, kunnen we weg, waarheen? Kijk je nog even de kat uit de boom, of hak je gewoon meteen de knoop door en kies je voor een… tuincation?! Nordisk stelde ons zijn gamma voor en we zagen meteen een resem interessante opties. Tuin niet groot genoeg? Dan biedt www.welcometomygarden.be soelaas. Op de website van Agentschap Natuur & Bos ‘Buitengewoon Kamperen’ vind je dan weer buitengewone (betalende) groene kampeerplekken in België.

#StayHomeStayAnywhere

Met Nordisk op tuincation

Veel heb je niet nodig voor een geslaagde tuincation: goede gezelschap, een goede tent en goed kampeermateriaal. Ons oog viel in eerste instantie op het katoenen gamma van Nordisk, misschien omwille van de bijpassende Helinox kampeerstoel en kampeertafel en de leuke vlaggetjes. Maar ook de ‘echte’ tenten (die ook licht genoeg zijn om mee rond te trekken) voldoen uiteraard. Ik zou zeggen: aan jou de keuze!

Zei er iemand glamping?

We moeten het toegeven. Bij ‘glamping’ denken we meteen aan die superfotogenieke katoenen tenten. Daar is Nordisk ongetwijfeld in gespecialiseerd, met vijf verschillende series katoenen tenten en eens zoveel mogelijkheden kleine families of hele groepen. Het technisch katoen waar deze tenten van zijn gemaakt, is een mengsel van katoen- en polyestergaren. De stof is duurzaam, creëert een geweldig binnenklimaat, dankzij lichte en natuurlijke ventilatie, en biedt bescherming tegen regen en wind.

  • Midgard: een unieke, koppelbare tent, waarmee je als je wil een tentenkasteel bouwt. hiervoor combineer je de Midgard met andere tenten uit de Vimur- en Midgardserie. Voor de centrale tent kan je kiezen uit 9,2 m2 (6p) of 20 m2 (10p). De stahoogte in het midden bedraagt 3 meter. 
  • Utgard: komt dicht bij wonen in een huis, maar dan in een tent. Heeft een rechthoekige vorm, een ‘deur’ en twee grote ‘ramen’ van vloer tot plafond aan elk uiteinde van de tent. Meet 13,2 m2 (6p). Voor extra privacy kan je een binnencabine installeren.
  • Asgard: een klassieke ‘beltent’, een beetje zoals een Mongoolse Yur. Is zeer eenvoudig op te zetten (een tentstok in het midden en een rondom de grote ingang). Heeft vier grote ramen op grondniveau. Modellen: 7,1 m2 (3p), 12,6 m2 (6p) en 19,6 m2 (10p).
  • Alfheim: liever een tipivorm, kan ook! Zalig aan de Alfheim is dat je ‘het dakje’ kan openen en zo vanuit je luie slaapzak de sterren kan bewonderen. Bestaat in een versie van 12,6 m2 (6p) en 19,6 m2 (10p). Nieuw is de organic cotton-versie.
  • Ydun: we noemen hem de scoutstent, wegens zijn typische vorm: een stok vooraan, een stok achteraan en een bovenlangs, met de tent eroverheen en een ingang aan beide korte zijden. 5,5 m2 (4p) of een schattige ‘mini‘ voor 2 personen.

Familie-uitje

Alle bovenstaande katoenen tenten zijn uiteraard ideaal voor een familie-uitje in de eigen of iemand anders’ tuin. Maar een klassieke tunneltent kan natuurlijk ook. In het gamma van Nordisk ontdekten we de tunneltent Reisa (4p/10 kg of 6p/17 kg), een ideale familietent voor een tuincation of een langere vakantie weg. Is voorzien van twee grote slaapcompartimenten en een leefruimte middenin. De tweede slaapcabine kan je ook gebruiken als opbergruimte of voortent.

Gewoon met z’n twee

Meidenweekend, bromance in wording of romantisch onder de sterren. Op tuincation haal je de banden weer aan! Gezellig glampen in een katoenen tent of kies voor de tweepersoons Oppland (de wat ruimere driepersoonsversie kan uiteraard ook). Voor het gewicht en de moeite hoef je het niet te laten, want deze trekkingtent weegt minder dan 2kg en heb je in geen tijd opgezet. Matje en slaapzak erin, kampvuurtje bouwen en laat de nacht maar vallen. De scheerlijnen van de tent reflecteren het maanlicht. Wel zo handig als je even gaat plassen.

Must haves en leuke accessoires

  • Vergeet je niet tegen muggen en andere vervelende insecten te beschermen! In het gamma van Care Plus vind je alles wat je nodig hebt. Voor kinderen met een gevoelige huid is er deze Sensitive Roll-On. Biedt tot 8 uur bescherming tegen o.a. muggen en teken.
  • Last van koude voeten? Nordisk maakt niet alleen tenten, matjes en slaapzakken, maar ook deze heerlijke Hermod of Mos donsen sloefjes. Heerlijk om mee aan het kampvuur te zitten (niet te dichtbij uiteraard) of je slaapzak mee in te kruipen.
  • Het glampingplaatje maken we compleet met de Nordisk x Helinox stoel en een bijpassend tafeltje, en waarom niet, gelijk ook het ligbed.
  • Je tuin avontuurlijker maken? Ideeen te over in ons artikel ‘Wildebrassen! Low budget avontuur in je achtertuin‘.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zestien + 8 =