Home Merken komoot Op avontuur met komoot – vind, plan en deel de mooiste routes

Op avontuur met komoot – vind, plan en deel de mooiste routes

0
Op avontuur met komoot – vind, plan en deel de mooiste routes
@maas.rides

Niet-gebaande paden ontdekken, routes en highlights delen, inspiratie opdoen… Daar kan geen King of Queen van de Mountain tegenop. Zeker niet als je net als Far Out van een resem verschillende buitenactiviteiten houdt en net zo graag je achtertuin verkent als Verweggistan. Vandaar dat we ons maar al te graag verder verdiepen in het ‘Instagramplatform’ voor buitenavonturiers: komoot.

Wat komoot precies is? Een app voor het vinden, plannen en delen van avonturen. Maar tegelijk is het ook een platform waarmee je je drang naar avontuur makkelijker invulling geeft.

Alles-in-één app

Alle elementen die belangrijk zijn voor het uitstippelen van routes vind je bij komoot in één handige planner, op je desktop en als app op Android en iOS. Opvallende features van komoot zijn de gedetailleerde kaarten, informatie over het wegtype en de ondergrond van paden en wegen, hoogteprofielen, integraties met de meest populaire smartwatches, gps- en fietscomputers, aanbevelingen van lokale experts, en routes die rekening houden met jouw sport (wandelen, hardlopen, toerfietsen, mountainbiken, wielrennen). Hiervoor klik je simpelweg op het gewenste icoontje.

Inspirerende tours en collecties

Een topfeature zijn de inspirerende routes en collecties. Je typt je locatie in, klikt op het juist sporticoontje en ‘zoekt’. Vervolgens kan je eenvoudig aangeven hoe lang je tocht mag duren, hoe makkelijk of zwaar hij mag zijn, en je krijgt meteen een rits aan opties voorgeschoteld. Die kan je van A naar B volgen, of van A tot Z aanpassen naar wens. Superfijn zijn de tips, foto’s en beschrijvingen van andere komooters. Zo kan je checken of de route aansluit bij wat je zelf graag doet. 

Daarnaast vinden we het heerlijk struinen in de vele collecties. Niet alleen van fervente komoot-gebruikers en komoot-pioniers, maar ook van toeristische regio’s of outdoormerken die hun beste selectie posten. Zie je een wandeling of fietstocht die je graag wil maken, dan sla je de route gewoon op in je eigen profiel. Ook leuk: een regio die je goed kent opnieuw ontdekken. Want zelfs al denk je dat je elk paadje in je eigen achtertuin hebt gezien, dan nog kom je via de komootcommunity voor leuke verrassingen te staan.

Makkelijker dan ooit routes plannen

Je route helemaal zelf plannen, tweaken en waypoints toevoegen, gaat het makkelijkst op je
desktop. Kies een begin- en eindpunt, selecteer een vehikel naar keuze (de benenwagen of de fiets), stel je fitnessniveau in en komoot doet de rest. Vervolgens kan je of de voorgestelde route volgen of het traject personaliseren en bezienswaardigheden of stopplaatsen toevoegen. Het community-aspect van komoot betekent dat je van A tot Z geniet van de tips en kennis van andere gebruikers. Heeft iemand een supertof segment gemarkeerd of een leuk cafeetje gevonden? Dan komt dit als highlight (rode stip)  tevoorschijn en kan je je route eenvoudig iets verleggen. Hiervoor hoef je alleen op de highlight te klikken.

Gratis komoot-regiopakket
voor Far Out-lezers

Vind, plan en deel avonturen met komoot. Ontgrendel via de QR-code hiernaast gratis een regiopakket naar keuze ter waarde van € 8,99. Bezoek komoot.com/g en voer de code FAROUT21 in (geldig tot 31/12/2021) — ontdek vervolgens waar komoot je brengt!

Lees hier ook ons eerder testverslag.

Op avontuur met komoot – Gratis, Maps of Premium?

Goede vraag. De basisversie van komoot is gratis. Bij het aanmaken van een account krijg je de eerste regio ter waarde van € 3,99 er gratis bij. Wil je een heel gebied ontgrendelen, dan kies je een Regiopakket voor € 8,99. De hele wereld ontdekken? Na een eenmalige betaling van € 29,99 is het Wereldpakket voor altijd van jou. Het summum is komoot Premium voor €29,99 per jaar. Alleen de inbegrepen premium verzekering maakt dit pakket de prijs meer dan waard.

Extra features komoot Premium

  • On Tour-weerbericht. Met de nauwkeurige weersverachting van komoot bereid je je perfect voor op je avontuur. Je kunt precies zien wat het temperatuurverloop op je route is en hoe de wind onderweg staat. Ook info over de uv-index en de hoeveelheid neerslag zie je rechtstreeks in de routeplanner. 
  • Persoonlijke collecties. Hiermee orden je al je Tours en Highlights.
  • Sportspecifieke kaarten. Een wandel-, fiets- en een mountainebikekaart met uitgelichte moeilijkheidsgraden. Namelijk de ‘Singletrack Scale’ voor fietsers en de ‘Swiss Alpine Club Hiking Scale’ voor wandelaars. Voor de fietskaart is er een overlay met alle fietsknooppunten.
  • Meerdaagse planner. Onmisbaar voor bikepackers, tourfietsers en liefhebbers van meerdaagse wandel- of huttentochten. Je kan kiezen uit honderden reeds bestaande meerdaagse tours en die verder personaliseren. Of zelf een meerdaagse tour uitstippelen en daarbij onder andere accomodatietips krijgen van komoot.
  • Kortingen en lage prijzen. Racefiets of e-bike, outdoorkleding, sportschoenen of technische uitrusting – met komoot Premium profiteer je het hele jaar door van exclusieve, lage prijzen.
  • Premium Insurance. Een uitgebreide verzekering op maat van avonturiers, met 24/7 telefonische assistentie, dekking voor schade en diefstal, fietsreparaties en ophaalservice onderweg, werelddekking voor opsporing en redding, en meer.
  • Offline komoot Maps. Deze feature geeft je automatisch toegang tot downloadbare offline kaarten van de hele wereld.  
  • Wereldwijde kaarten en navigatie. Profiteer  overal ter wereld van turn-by-turn navigatie en offline kaarten.
  • Plan, bewaar, navigeer. Waar je ook heen gaat, komoot zorgt ervoor dat je er komt – en ook weer terug, met wereldwijde turn-by-turn spraaknavigatie en offline kaarten.

www.komoot.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie × 1 =