Home Featured Getest! UYN Run Fit-collectie loopkleding

Getest! UYN Run Fit-collectie loopkleding

0
Getest! UYN Run Fit-collectie loopkleding

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: je hebt loopkleding… en je hebt loopkleding van UYN (Unleash Your Nature). “Hoeveel techniciteit kan je in loopkleding proppen?”, vraag je je misschien af. Wel, een heleboel, zo blijkt. We gaan er nog niet harder van rennen.

De UYN Run Fit-collectie op papier

De Run Fit-collectie van UYN kleedt de loper van top tot teen. Het T-shirt met korte mouwen is licht, zacht, veelzijdig, heeft weinig naden en een aansluitende, maar tegelijk comfortabele fit. het ademend vermogen is om u tegen te zeggen en de vochtafvoerende capaciteiten eveneens. Het schoudergedeelte is gemaakt van één enkel stuk stof; mede daardoor beweegt het shirt perfect met je mee.

Zakken we af naar de shorts valt de enkele naad-constructie meteen op. Daardoor ontstaat er geen frictie tussen de stof en je huid en krijg je dus nooit last van schuren. De short heeft een elastische band rondom de middel en twee handige zakken. Het comfort is ontegensprekelijk als de beste.

De stof van zowel het shirt als de short is van Natex, dit 100% bio-gebaseerd en superelastisch materiaal droogt 50% sneller en is 25% lichter dan de gebruikelijke materialenmix van loopkleding. Bovendien is de stof geur- en bacteriewerend.

Last but not least: UYN 2IN sokken! Hiermee doet elke loper zichzelf een groot plezier. De speciale dubbellaagse constructie zorgt er namelijk voor dat je geen of alleszins minder makkelijk blaren krijgt. Zelfs niet tijdens de langere afstanden, genre marathons of ultra’s. De Cool Air Flow-technologie houdt je voeten op een constante temperatuur en voert vocht af. Het materiaal is bovendien licht en dun.

De tester

  • Man, 42 jaar
  • Loopt per maand tussen de 100 en 120 km
  • Favoriete route in de buurt: Middelheimpark, Schoonselhof, of Rupel Tour, alle in het Antwerpse
  • Favoriete rondje in eigen land: Koksijde-Oostduinkerke of de bossen in Wallonië

UYN Run Fit-collectie getest!

De eerste indruk

Stijlvol verpakt! Mijn bestelling komt toe in een mooie doos met de nodige uitleg over de technologieën. Wel zo handig als je dit materiaal uitgebreid wil testen. Qua maat heb ik uiteindelijk toch gewoon mijn gebruikelijke L besteld. Van een collega hoorde ik dat Italiaanse maten wat klein kunnen uitvallen, maar dat lijkt me op het eerste zicht niet het geval.

Eenmaal uit de verpakking valt het lichte gewicht en de comfortabele stof meteen op. De kwaliteit is zeker en vast van de beste die we al hebben geprobeerd. Qua kleur mikt UYN Run Fit op toegankelijk en neutraal. Met blauw en zwart kan je uiteraard nooit iets verkeerds doen. Het T-shirt lijkt wat strakker dan mijn ‘baggy’ shirts, dus daar ga ik zeker op letten. De short bevalt meteen; deze kan ik ook voor de fitness gebruiken. Eigenlijk valt er qua eerste indruk niet veel meer te zeggen. Uittesten die handel!

In de praktijk

Superveel tijd hebben we deze week niet, dus ga ik voor mijn gebruikelijke 10-15 km sessies in het Middelheimpark, het Schoonselhof en langs de Rupel. Wie de buurt van Hemiksem, Schelle, Aartselaar en Niel wil verkennen, vindt overigens op de website van Hemiksem de trajecten van 2,5 km, 6,5 km. 10 km en 21 km van de RupelRun terug. Gewoon downloaden en je bent vertrokken.

Voor de test van dienst besluit ik mijn gebruikelijke ’tepelplakkers’ thuis te laten. Beetje intiem, maar ik krijg snel last van pijnlijke tepels (ja, ook mannen hebben daar dus last van), tot bloedens toe zelfs als ik lange afstanden loop. Wonder bij wonder blijf ik dankzij UYN Run Fit’s shirt van deze kwaal gespaard. Het T-shirt zit inderdaad iets strakker dan de andere, meer ‘baggy’ shirts die ik heb. Zou dat het zijn? Moet ik in het vervolg wat beter op de snit letten? Of is het de stof? Comfortabel en licht is die zeker.

De short doet wat hij moet doen en meer. Ook hier inderdaad geen last van vervelende wrijving. Het voelt bijna alsof ik geen short aan heb – gelukkig niet het geval. De stof beweegt goed mee. Shorts vind ik bovendien nog steeds fijner dan tights. Ook hier dus: getest en goedgekeurd. De short heeft twee zijzakken, om een sleutel ofzo in weg te steken. Betalen doen we tegenwoordig met ons loophorloge, dus een bankkaart hebben we niet meer nodig.

En de sokken? Zeer over te spreken. Ze blijven goed op hun plek zitten. Zijn inderdaad heel licht en voelen supercomfortabel. Het enige wat ik mis, is een tweede paar.

Nabeschouwing

Toen ik mijn T-shirt nat uit de verse was haalde, leek het langer. Paniek. Verkeerd programma gebruikt? Te warm gewassen? Iets mis mee? Gelukkig bleek het loos alarm en nam het shirt zijn normale vorm weer aan. Wassen kan dus gewoon op 40 graden.

In deze store locator vind je waar UYN verkocht wordt bij jou in de buurt.
Geen winkel dichtbij? Bekijk dan de online shop van UYN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zeventien + vier =