Home Fietsen VAUDE introduceert eerste fietstas van volledig gerecycleerde basismaterialen

VAUDE introduceert eerste fietstas van volledig gerecycleerde basismaterialen

0
VAUDE introduceert eerste fietstas van volledig gerecycleerde basismaterialen

Met de ReCycle Pro Single introduceert het Zuid-Duitse outdoordoormerk Vaude de eerste fietstas volledig gemaakt van gerecycleerde basismaterialen. Dat de kunststof achterplaat volledig uit verpakkingsafval bestaat, is een marktinnovatie.

Het thema klimaatbescherming is in het dagelijks leven niet meer weg te denken, of het nu gaat om het puur vermijden van afval, om recycling of om productielocaties en innovatieve productiemethoden. Vaude geeft aan dat ze grenzen verleggen binnen de fietstassenbranche en wijst met de nieuwe ReCycle Pro Single nieuwe wegen voor een duurzame en innovatieve product-toekomst. Zo veel recycling in een fietstas was er nog nooit: ”De stof van onze fietstassen is nu volledig gemaakt van gerecycleerde materialen. De grote innovatie is bovendien dat wij nu ook een achterplaat van gerecycleerde materialen kunnen maken”, bevestigt Clément Affholder, Project Manager Innovations bij Vaude.

Fietstas van gerecycleerd afval

Om de knowhow en expertise op het gebied van circulaire economie aan boord te halen, is Vaude een samenwerking aangegaan met Interseroh, een van de toonaangevende milieudienstverleners voor het sluiten van productkringlopen, materiaalkringlopen en logistieke kringlopen, alsook met APK, een in 2008 opgericht innovatief bedrijf voor recyclingtechnologie.

Interseroh produceert daarbij gerecyclede kunststof van post-consumer afval uit de gele bak resp. gele zak in Duitsland, waarvan de achterplaat van de tas is gemaakt. APK maakt zeer zuivere recyclingproducten van het afval van de productie van meerlaagse PA/PE-folies voor verpakkingen, voor de bevestigingshaken van de ReCycle Pro Single.

De ambitieuze klimaatdoelen van Vaude

Met de fietstassen zet Vaude een grote stap in de richting van het gestelde klimaatdoel: “We streven naar wereldwijde klimaatneutraliteit en willen in 2024 onze producten voornamelijk van biobased of gerecyclede materialen maken”, zegt Antje von Dewitz, CEO van VAUDE. De oriëntatie is gebaseerd op het principe van de circulaire economie: door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen en de recycling van materialen worden fossiele hulpbronnen gespaard en wordt de CO2-uitstoot bij de materiaalproductie beduidend verminderd.

Alles waar fietsers van houden

Met de ReCycle Pro Single heeft VAUDE een waterdichte, robuuste en milieuvriendelijke fietstas voor dagelijks gebruik gemaakt, waarop 5 jaar volledige garantie zit. Een overzichtelijk hoofdvak met een klapdeksel, evenals twee vakken met ritssluiting en een afneembare schouderriem zijn ook voorhanden. De tas heeft een volume van 18,5 liter – dat is bijvoorbeeld genoeg om kleine aankopen en kantoorbenodigdheden op te bergen. Dankzij de Eco Finish-technologie van VAUDE is de ReCycle Pro Single PFC- en PVC-vrij en wordt deze bovendien klimaatneutraal in Duitsland geproduceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie × drie =