Home Bestemmingen Kathelijne op een Zwitserse top tijdens 100% Women – Peak Challenge

Kathelijne op een Zwitserse top tijdens 100% Women – Peak Challenge

0
Kathelijne op een Zwitserse top tijdens 100% Women – Peak Challenge
(c) Zwitserland Toerisme, Andre Meier / foto's van Kathelijne volgen nog

Far Out-redactrice Kathelijne gaat de uitdaging van Zwitserland Toerisme aan: dag zeggen tegen de wereld vanaf de top van een vierduizender! Morgen staat ze aan de voet van de Breithorn (4146 m), op de grens van Zermatt en Italië. Hou onze Facebook- en Instagram-pagina in de gaten voor haar verslag (als de 4G-connectie het toelaat dagelijks).

De  campagne ‘100% Women – Peak Challenge’ van Zwitserland Toerisme spoort ervaren, maar ook minder ervaren vrouwelijke bergbeklimmers aan om deze zomer samen met een berggids een van de 48 Zwitserse vierduizenders te overwinnen.

Uitdagende vijfdaagse

De Breithorn is samen met de Bishorn en Allalinhorn technisch gezien een ‘makkelijkere’ vierduizender. Technische klimervaring is niet vereist. Maar uiteraard heeft Kathelijne, een vast lid van Team Far Out, haar best gedaan om haar conditie op pijl te houden.

Er staat haar een uitdagende vijfdaagse te wachten, met op dag twee een via ferrata. Voor de deelnemers om te acclimatiseren en voor de gids om een idee te krijgen van de conditie van de deelnemers.

Na een een gletsjertrekking en een introductie in mountaineering overnacht Kathelijne in de Rifugio Guide del Cervino op het Rosaplateau.

Gandegghutte (c) www.gandegg.ch
(c) www.gandegg.ch

Tip: Een andere mooie overnachtingsplek in de regio is de Gandegghutte. Deze plek, gelegen op 3030 m hoogte, is al 135 jaar een ontmoetingspunt voor hikers, skiërs en alpinisten

Je eigen #peakchallenge? Dat doe je zo:

  • Stel een damesteam samen: daag vriendinnen uit, je zus(sen), nichtjes…
  • Kies een Zwitserse vierduizender. Op de landingspagina Peakchallenge.myswitzerland.com vind je ze alle 48.
  • Organiseer een vrouwelijke berggids.
  • Kies een datum tussen nu en 8 september 2021 en ga ervoor!
  • Neem on D-day een selfie op de top en deel je foto met hashtags #peakchallengeNAMEOFPEAK (bv. #peakchallengeallalin of #peakchallengebreithorn) en #Ineedswitzerland.
  • That’s it! Uitdaging in de pocket!

Deelnemers krijgen een ‘finisher gift’ van partner Mammut, namelijk een carabiner, een 100% Women Peak Challenge T-shirt en een 20% Mammut voucher.

De organisatie publiceert alle foto’s genomen op Zwitserse bergtoppen op de Peakchallenge-pagina. Elke top die door een damesteam is overwonnen, krijgt een groen vinkje ernaast. Het doel is uiteraard tegen 8 september op elke top een damesteam te hebben zien staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

5 + negen =