Home Lees Far Out Online 2022 > Lente/Zomer De Canarische eilanden per camper: perfecte remedie voor winterblues

De Canarische eilanden per camper: perfecte remedie voor winterblues

0
De Canarische eilanden per camper: perfecte remedie voor winterblues

Vanlife, het bekt toch zo lekker. Als je de voorgaande artikels in dit magazine hebt gelezen, droom je net zoals wij ongetwijfeld al eens weg om ook van het eenvoudige leven op vier wielen te proeven. Wij sliepen eerder al in een geïmproviseerde camper met matras achterin, maar ons hebben en houden verkopen en fulltime met een busje rondtrekken? Dat durfden we niet meteen aan…

Tekst & foto’s: Zeger Dox

De Canarische eilanden per camper

Het compromis: enkele weken op vakantie in een van. Afgelopen herfst hadden we meer dan ooit behoefte aan zon en besloten we naar de Canarische eilanden te trekken. Er zijn er 13, zeven grote en zes kleinere. Allemaal zijn ze ideaal om per busje te verkennen.

We startten met Gran Canaria. Als je wil, rij je er in een viertal uurtjes omheen, maar als je het rustig aan doet vind je overal wel een hoekje om te parkeren en te slapen en is het heerlijk gezapig om het eiland langzaam verkennen.

Een camperbus ter plaatse huren kan via een particulier die je met wat ge-google snel vindt. Via een betrouwbaar platform zoals Yescapa of Goboony (zeg maar de airbnb’s voor busjes) ben je net iets geruster en kan je kiezen welk comfortniveau je het meest aanspreekt. Ook onze surfplanken konden we in de hoofdstad gewoon huren. Zo zwierven we zorgeloos over het eiland.

Net als op Tenerife of Fuerteventura, kan je op Gran Canaria de ene dag watersporten en bakken in de zon op een tropisch strand (schaduw opzoeken, smeren en zonnekleding zijn een must!) en op een steenworp afstand stevige staptochten hogerop maken doorheen mistige (dennen)bossen.

Ons besluit: perfect als avontuur-met-comfort als de herfst- en winterblues weer opsteken. De overstap naar fulltime vanlife zullen we eerstdaags niet maken, maar misschien ben jij wel achteraf zoals zovelen gebeten door het virus en schaf je bij thuiskomst toch dat busje aan. Stuur ons dan zeker een postkaart!

Lees ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie × 4 =