DOEN 23-25/09: Run Like a Giant #1 – uniek trailrunavontuur in de Hoge Venen!

0
62
Run Like a Giant #1

De zomer moet nog komen en wij kijken al uit naar de Indian Summer. Van 23 tot 25 september vindt namelijk de eerste editie van Run Like a Giant (RLAG #1) plaats. Wederom een uniek avontuur georganiseerd door het plezant gek team van We Are Outsiders, waar Tim Zeegers de bezieler van is, in samenwerking met de running tribe van Negative Split, met o.a. Seba Vandermoolen. Maar dit keer dus speciaal voor de trailrunners onder ons!

Foto’s: Lucid

Run Like a Giant #1

‘Twee dagen lopen, twee nachten kamperen,
offroad & off the grid en dat in het wildste stuk natuur van België.
Als ervaren loper wil je hier echt bij zijn!

Tim, vertel. Wat is het idee achter RLAG?

“Het concept lijkt op dat van RLAG’s grote broertje HLAG (Hike Like a Giant). Ook hier verkennen we twee dagen/twee nachten de mooiste uithoekjes van de Hoge Venen. Ook hier staan avontuur en persoonlijke beproeving centraal, alsook gezelligheid, muziek, lekker eten en good vibes! Het enige verschil is dat we dit keer trailrunnen, in plaats van wandelen. En het maximum aantal deelnemers voor deze eerste editie op 50 ligt (Red.: bij Hike Like a Giant zijn dat er 150.)”

Hoezo trailrunnen eigenlijk?

“Dat was eigenlijk een beetje een logisch vervolg. WAO is opgericht door hikers die trailrunnen en trailrunners die hiken. Hoe beter de hiker, hoe beter de trailrunner en omgekeerd! Het zijn twee loopdisciplines die elkaar versterken. Daarnaast is er ook een persoonlijke reden: ik ben zelf al een trailrunner van toen ik als 11-jarige jongen offroad ging rennen in de velden rondom mijn ouderlijk huis om af te koelen wanneer ik weer eens te veel energie had en mijn ouders op hun zenuwen werkte…”

Waaraan mogen trailrunners zich verwachten?

“We zullen 65 km trailrunnen op twee dagen. Er staan twee social runs op de planning. En neen, dit is geen wedstrijd. Het is een echte social run waarbij we samen vertrekken en aankomen. Social betekent dat we in groep lopen, maar wel in twee verschillende groepen, rekening houdend met de verschillende snelheid van deelnemers. Zaterdag doen we 35 km. Zondag 30 km. Het principe luidt: samen uit, samen thuis. Maar je kan dus wel kiezen in welke groep je wil lopen.”

En dat dus samen met de tribe van Negative Split?

“Klopt. De Negative Split Running Tribe is een community van ervaren lopers die hard gaan, maar steeds voor en met de hele groep.  Hun kennis, ervaring met social runs, maar vooral hun spirit tillen Run Like a Giant naar het niveau dat je van WAO verwacht.”

“If you want to go fast, go alone.
If you want to go far, go together.”

Kan iedereen meedoen?

“Als je graag en geregeld loopt? Absoluut! Dat gezegd zijnde is enige loopconditie wel vereist. Ben je rondjes van 5 of 10 km gewend, al dan niet verhard, dan is het nú het moment om die afstand de komende maanden langzaam op te schroeven. Hoe beter je loopconditie, hoe meer je van dit trailrunavontuur geniet.”

Wat voor parcours hebben jullie uitgestippeld?

“Qua parcours mag je rekenen op letterlijk en figuurlijk álle hoogtepunten van de Hoge Venen. Op zaterdag begeven we ons vooral in de valleien die de Venen omsluiten. Hier zullen we zeker voldoende hoogtemeters opbouwen omdat we zowel op de heuvelruggen als beneden de riviertjes zullen oversteken. Op zondag trekken we naar een heel ander gebied waar we een soort van single track-walhalla zullen aantreffen. ”

Wat met slapen, eten en entertainment?

“Dat is geregeld! WAO zorgt voor een oergezellig basecamp en een niet te missen vibe. De tenten staan midden in de natuur. We voorzien live muziek op zaterdag. Een mystery guest aan het kampvuur. Superlekker eten met pasta op vrijdag, uitgebreid buffet met vers gebakken vis op zaterdag, een grandioos ontbijt, lunch op zaterdag en zondag, bevoorradingspunten onderweg. Kortom: alles erop en eraan.”

Run Like a Giant #1 praktisch

  • Wanneer? Vrijdag 23 t/m zondag 25 september 2022.
  • Waar? Start en aankomst in het WAO basecamp te Xhoffraix.
  • Afstand? Zaterdag 35 km. Zondag 30 km.
  • Voor wie? Lopers ouder dan 16 jaar.
  • Inschrijven? Gewoon doen!
  • Prijs? €245 (korting voor groepen vanaf 4 personen). Inclusief een goed gevulde knapzak, de kampeerplekken, eten en drinken, good vibes én een basisverzekering. Waar voor je geld, noemen we dat!
  • Heb je geen kampeerspullen? Dan kan je die via WAO huren!
  • Info? Check https://weareoutsiders.be en kom naar de infoavond in juni (datum volgt zsm).

#weareoutsiders #negativesplitrunning #wao #runlikeagiant

Liever op de wandel?

Wandel je liever? Schrijf je dan als de wiedeweerga in voor Hike Like a Giant #2 dat het weekend ervoor plaatsvindt, van 17 t/m 19 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijftien + drie =