Home Featured In voor een uitdaging? Schrijf je in voor de Fjällräven Polar 2023!

In voor een uitdaging? Schrijf je in voor de Fjällräven Polar 2023!

0
In voor een uitdaging? Schrijf je in voor de Fjällräven Polar 2023!

In april 2023 brengt Fjällräven Polar twintig mensen van over de hele wereld samen voor een hondenslee-expeditie van 300 km over de arctische toendra. Zes dagen lang rijden de deelnemers met hun eigen hondenslee door de uitgestrekte landschappen van Noord-Scandinavië en ervaren ze een totaal andere wereld. In voor zo’n uitdaging? Schrijf je dan in!

Fjällräven nodigt iedereen die nieuwsgierig genoeg is uit om zich aan te melden voor dit unieke avontuur. Wil je meedingen naar een plek, schrijf je dan alvast in en zet het wereldwijde lanceringsevenement van Fjällräven Polar op maandag 24 oktober 2022 in je agenda (16 uur).

Het hoe en waarom van de Fjällräven Polar

De Fjällräven Polar 2023 is geen wedstrijd en je kunt er ook geen kaartje voor kopen. Het is een expeditie die je ogen opent in het land van Koning Winter. In navolging van de missie van Fjällräven om mensen te inspireren meer tijd in de natuur door te brengen, bewijst deze expeditie dat je met de juiste uitrusting en de juiste kennis zelfs in barre omstandigheden echt van de natuur kan genieten, met of zonder eerdere buitenervaring. Voor je op pad gaat leer je de hondenslee bedienen en krijg je een uitgebreide briefing over (over)leven in arctische omstandigheden.

Wat je van de Fjällräven Polar 2023 kan verwachten!

Behalve dat het een onvergetelijk avontuur zal zijn?

 • Je maakt een zesdaagse hondenslee-expeditie van het Jukkasjärvi-gebied in Zweeds Lapland naar Signaldalen aan de rand van de Noorse fjorden.
 • Je trekt 300 km met een hondenslee door kale toendra, over bevroren meren en door besneeuwde bossen, 200 km boven de poolcirkel.
 • Je zet een winterkamp op, kookt in arctische omstandigheden en slaapt vier nachten in een tent of onder een open hemel bij temperaturen tot -30 °C.
 • Fjällräven outdoorexperts brengen je essentiële overlevingsvaardigheden voor expedities bij en uiteraard leer je ook hoe je een team van zes sledehonden moet voeren, managen en sturen.

3 vragen aan outdoorexpert Carl Hård af Segerstad

Wat maakt van de Fjällräven Polar zo’n uniek avontuur?
“Behalve dat het een unieke expeditie is? Het feit dat iedereen zich kan aanmelden! De
echte wildernis ervaren, is tegenwoordig vrij zeldzaam, zeker voor de doorsnee buitenliefhebber. Fjällräven Polar bewijst dat met de juiste kennis en de juiste uitrusting iedereen kan genieten van de arctische natuur omstandigheden.”

Welke uitdagingen kom je onderweg zoal tegen?
“Deels het weer en de mogelijk barre omstandigheden. Maar het is ook een mind game. Je weet dat je bent blootgesteld aan de elementen en voor de meeste mensen is dit echts iets buiten hun comfortzone. Maar we hebben een team van ervaren mushers en
experts bij de hand om ervoor te zorgen dat iedereen – ongeacht hun
ervaringsniveau –  zich overal veilig kan voelen.

Wat spreekt deelnemers aan in dit soort expedities?
“Wat ik denk dat mensen aanspreekt en verandert, is het inzicht dat je ongeacht de omstandigheden toch controle kunt nemen of behouden. In de buitenlucht betekent dit vaak dat je leert leven met de elementen. Voor sommigen is de ervaring levensveranderend zijn. Een van de deelnemers stopte zelfs met zijn kantoorbaan om hondenmusher te worden
in Noord-Zweden.”

Zo meld je jezelf aan

Stap 1: Meld je vrijblijvend aan en woon op maandag 24 oktober 2022 om 16:00 uur CET het wereldwijde lanceringsevenement van Fjällräven Polar bij.

Global Event Manager Calle af Hård Segerstad zal de 2023-expeditie introduceren en uitleggen hoe de kandidaatselectie verloopt. Je krijgt ook een kijkje in het leven in het noordpoolgebied – de route, hoe je met een hondenslee boven de poolcirkel moet sleeën en hoe de ervaring het leven van eerdere expeditieleden heeft beïnvloed.

Stap 2: Voltooi drie uitdagingen

Om in aanmerking te komen moet je drie weken lang elke week een uitdaging aangaan. De eerste uitdaging zal worden vrijgegeven tijdens het wereldwijde lanceringsevenement. Je antwoord op de uitdaging (tekst, video of fotoformat) moet je uploaden naar Instagram @fjallravenofficial met volgende tags #FjallravenPolar2023 en het uitdagingsnummer: #Challenge1, #Challenge2 of #Challenge3.

Stap 3: Fjällräven-jury kiest winnaar

Zodra de aanmeldingsfase op zondag 13 november 2022 is afgesloten, selecteert de Fjällräven-jury, bestaande uit alumni, ambassadeurs en medewerkers van Fjällräven Polar, een shortlist. De uiteindelijke winnaars worden op woensdag 23 november 2022 bekendgemaakt tijdens een livestreamevent.

 

Belangrijke data:

 • Wereldwijd lanceringsevenement: maandag 24 oktober 2022
 • Challenge 1 vrijgegeven: maandag 24 oktober 2022
 • Challenge 2 vrijgegeven: zondag 30 oktober 2022
 • Challenge 3 vrijgegeven: zondag 6 november 2022
 • Inschrijvingen sluiten: zondag 13 november 2022
 • Bekendmaking winnaars: woensdag 23 november 2022
 • Fjällräven Poolexpeditie: 30 maart – 5 april 2023

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × twee =