Home Fjällräven Vriendjes worden met de winter? Fjällräven maakt het makkelijk!

Vriendjes worden met de winter? Fjällräven maakt het makkelijk!

1
Vriendjes worden met de winter? Fjällräven maakt het makkelijk!

Ja, het wordt kouder en ja, de winter staat voor de deur. Maar laat dat je er vooral niet van weerhouden om van de outdoors te genieten! Met de juiste uitrusting zijn zelfs temperaturen rond het nulpunt of een sneeuwbui geen probleem. We doken in de nieuwe collectie van Fjällräven en haalden er enkele topitems uit.

De oprichter van Fjällräven, Åke Nordin, hield van de winter, maar had een hekel aan kou. Tijdens een bitterkoude winterexpeditie in Noord-Zweden, was hij tot op het bot bevroren na een ellendige nacht in een bivak (een met de hand gegraven sneeuwschuilplaats). Hij beloofde zichzelf dat – eens de beproeving voorbij was – hij een jas zou ontwikkelen waarin hij het nooit meer zo koud zou hebben.

Het resultaat was de Expedition Down Jacket. Gemaakt van twee aan elkaar genaaid jassen minimaliseert deze jas enig warmteverlies, zelfs in extreme omgevingen. Na bijna 50 jaar is dit nog steeds een iconisch product van Fjällräven en de eerste keuze van veel avonturiers. In ons land zal het zo’n vaart zo snel niet lopen, maar just in case… Of als je in april wil meedoen aan de Fjällräven Polar? (De inschrijvingen voor 2023 zijn open!)

Duurzame winterjassen

Bij Fjällräven kan je kiezen uit een rits aan modellen, van gewatteerde winterjassen over donsjassen, parka’s, shell-jassen en heerlijke anoraks tot jassen voor activiteiten zoals fietsen, trekking, etc. Naast uitstekende isolatie-eigenschappen, blinkende winterjassen van Fjällräven uit in duurzaamheid, hun tijdloos ontwerp, herstelbaarheid, duurzame materiaalkeuzes en slimme, functionele details.

Dit seizoen zijn er een aantal spannende nieuwe producten in de Expedition Series. Verder zijn enkele populaire klassiekers, zoals de Nuuk Parka en de Singy Down Jacket, geüpdatet met duurzamere materialen, een verbeterde pasvorm en nieuwe functies. Het Singy Down Jacket is gemaakt van G-1000, een duurzame en windbestendige stof die snel droogt en vocht goed afvoert wanneer je begint te zweten, en extra duurzaam G-1000 HeavyDuty ter hoogte van je schouders en rug.

De juiste kleding en uitrusting zijn cruciaal

Niet alleen de juiste kleding en uitrusting zijn cruciaal, ook de combinatie maakt een verschil. Voor onder die lekker isolerende jas kiezen we dus een comfortabele tussenlaag. Helemaal handig als je deze bij milderen temperaturen ook standalone kan dragen.

Echt heerlijk is deze tweelaagse Vardag Pile Fleece (M of W). Hij bestaat in mooie kleuren, zoals krijtwit, aloëgroen, maisgeel, navy en bordeaux. Hartje winter draag je hem als tussenlaag. Op minder koude dagen doet hij zijn werk als jack. In de twee steekzakken met rits kan je essentials (of je handschoenen) opbergen. De kraag is wat hoger voor extra warmte ter hoogte van de hals.

Even gegeerd zijn de nieuwe items in de Övik-familie. Een superkeuze is de Knit Sweater M, een gebreide trui met een mooi patroon, gemaakt van 100% traceerbare wol. De trui heeft een ronde hals, een aansluitende pasvorm en verstevigingen op de ellebogen. Eveneens verkrijgbaar in stijlvolle kleurencombinaties. Perfect als isolerende tussenlaag onder een shell-jas of in combinatie met een bodywarmer voor de warmere dagen.

Helemaal comfortable is deze Cable Knit Roller Neck W. Deze uitvoering is gestyled met een col en jacquardgebreid van 100% ethisch geproduceerde wol. Een mooi kledingstuk met een klassiek patroon dat uitstekende thermoregulerende eigenschappen biedt. Net als de sweater variant kan je de trui als tussenlaag dragen of combineren met een bodywarmer. De raglanmouwen hebben verstevigde ellebogen en een geribbelde rand aan de boorden.

En altijd handig vinden we het flanellen Övik Lite Padded Shirt M. Comfortabel, warm, gemaakt van biologisch katoen met lichte synthetische isolatie voor extra warmte zonder extra gewicht. Ideaal als tussenlaag voor elke dag onder je favoriete jas, of als shirt-jacket op mildere dagen. Opbergmogelijkheden heeft dit shirt ook genoeg, met twee plooizakken op de borst plus steekzakken in de zijnaden. De kraag kan omhoog worden gezet en bevestigd voor extra bescherming tegen ijskoude wind. 

Denk in lagen

Goed om weten: een tussenlaag is de laag kleding tussen de basislaag (het dichtst bij je lichaam) en de isolatie- of buitenlaag (soms buitenlaag genoemd). Dit kunnen truien, fleecejacks, tops met lange mouwen, hoodies of dunne donsjacks zijn, afhankelijk van de omstandigheden en activiteit. Tijdens een typische trektocht verandert je lichaamstemperatuur vaak, dus het is een goed idee om meerdere tussenlagen te dragen als onderdeel van het lagensysteem, vooral in de winter. Zo kun je onderweg je lichaamstemperatuur regelen.

Fjällräven tussenlagen zijn niet alleen functioneel gezien in hun eigen klasse, ze worden ook duurzaam geproduceerd met materialen van de hoogste kwaliteit. De wol in een Fjällräven-trui is bijvoorbeeld traceerbaar en komt van landbouwbronnen die regeneratief zijn en dus goed voor het milieu. Het Happy Fleece-programma van Fjällräven gaat microvezelverlies door fleecejacks tegen, terwijl het dons in alle producten wordt vergezeld van een ‘donsbelofte‘. Traceerbaarheid, kwaliteit en aandacht voor mensen, dier en milieu zijn dus gegarandeerd.

#SeeYouOutHere #NatureIsWaiting @fjallravenofficial

 


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

elf + 3 =