Home Berghen Product review Berghen Monte Rosa: 100% made in Europe!

Product review Berghen Monte Rosa: 100% made in Europe!

0
Product review Berghen Monte Rosa: 100% made in Europe!
© Elien Jansen

Ze zijn eerder een uitzondering dan de regel: wandelschoenen die voor 100% in Europa zijn gemaakt. En toch kiest het Belgische schoenenmerk Berghen er resoluut voor. Far Out nam een van hun bestellers onder de loep: de Berghen Monte Rosa.

Berghen is een Belgisch merk dat gezinnen al 30 jaar voorziet van kwalitatieve wandelschoenen. Alle in Europa gemaakt, met oog voor kwaliteit en detail, en in samenwerking met Italiaanse specialisten-designers. Berghen kiest bewust voor korte ketens in Europa, hoogwaardig Europees leder en veters van 100% gerecycleerd polyester voor alle modellen.

Op papier…

De Monte Rosa, genoemd naar het hoogste gebergte van Zwitserland is een absoluut topproduct. Gemaakt in Europa met de beste materialen, is deze wandelschoen de perfecte metgezel tijdens dagelijkse wandelingen of een uitdagende hike. De schoen is waterdicht, dankzij Berghen’s eigen ademend en waterbestendig membraan Berghen-Tex en heeft een uitneembare Eco Ortholite-binnenzool. Het nubuck is ecologisch en chroomvrij gelooid. En de Vibram-zool zorgt voor een fantastische grip.

… En in de praktijk

Eenmaal je de schoen past, begrijp je meteen waar Berghen met dit model op doelt. Hij ziet er stevig uit, maar is tegelijk erg licht. Oogt stijlvol en neutraal, zodat je hem onder gelijk welke outfit kan dragen. En zit meteen als gegoten. Duidelijk een schoen met potentieel. En dat maakt hij in de praktijk ook waar.

De Vibram Faster-buitenzool brengt zowel hiking als running in de mix, terwijl de schoen dankzij zijn stijlvolle looks ook als lifestylemodel zijn mannetje staat. Qua ondersteuning hebben we werkelijk niets aan te merken.

De stevige schacht en premium zoolkeuzes zorgen voor extra stabiliteit en minder torsies, zelfs op geaccidenteerd terrein. Ook de iets bredere teenbox is erg fijn, zo krijgt je voorvoet net dat ietsje meer ruimte.

Kortom: met zoveel kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs is dit niet voor niets een bestseller!

De Berghen Monte Rosa is o.a. verkrijgbaar bij A.S.Adventure of via www.berghen.com
voor € 194,95.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 + 3 =