Home Lees Far Out Online 2023 > Lente/Zomer Ga jij een van deze uitdagingen aan?

Ga jij een van deze uitdagingen aan?

0
Ga jij een van deze uitdagingen aan?
(c) visitfaroeislands.com

Stilzitten? Niets voor ons. De hamvraag is eerder: wat wordt de volgende uitdaging?! Misschien zit er hier eentje tussen.

Expeditie Natuurpunt

Twee epische dagen vol buitenavontuur, kilometers natuurpracht en vooral een en al gezelligheid, maar ook beklijvend warme ontmoetingen en veel blije gezichten. Dat is waar de sponsortocht Expeditie Natuurpunt voor staat. De vraag is natuurlijk of jij dit jaar mee je beste beentje voorzet – al wandelend, fietsend of in een kano – voor meer en betere natuur?! Is het antwoord ‘Ja’? Schrijf je dan als de bliksem in. De expeditie vindt plaats op 24 en 25 juni.

GroenZoeker Antwerpen

In de eerste coronalente in 2020 zette de provincie Antwerpen GroenZoeker op de kaart. Op deze website vind je het volledige groen- en natuuraanbod in de regio. Drie jaar na de lancering is het platform levendiger dan ooit. Zo toont de website nu met welk vervoersmiddel je het makkelijkst bij het park of natuurgebied geraakt en welke nuttige faciliteiten er in de buurt liggen. Er staat ook een kalender op met activiteiten in de natuur.

Gesloten voor onderhoud!

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar op rij zijn de ongerepte Faeröer Eilanden – een groep vulkanische eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan, halverwege tussen IJsland en Noorwegen – ‘gesloten voor onderhoud’. Honderd voluntourists van over de hele wereld genieten in april drie dagen gratis accommodatie, eten en vervoer in ruil voor hun hulp bij het repareren van paden en het uitzetten van nieuwe routes.

De Faeröer eilanden in een notendop
Aantal inwoners: 54,111
Aantal schapen: 80,000
Aantal eilanden: 18
Totale oppervlakte: 1,399 km2

Wegwijzer

In maart naar de reismarkt voor jongeren van Wegwijzer geweest? Dan heb je ongetwijfeld heel wat geleerd. Tijdens deze infodag van de informatieorganisatie delen een 200-tal reizigers hun reiservaringen. Verder zijn er panelgesprekken, beeldreportages, workshops en lezingen. Op hun online platform vind je het hele jaar door informatie en tips. Lid worden is voor jonge doe-het-zelfreizigers absoluut de moeite waard.

De natuur roept

Roept de natuur? Dan kan je bij Kobe en Tom van Plugout niet alleen hike- en wandeltochten op maat boeken, in België of ergens in Europa, maar gelijk ook materiaal huren. De trektochten zijn volledig georganiseerd, maar niet begeleid. Voor vertrek krijg je alle nodige info. Ideaal voor als je met een groep(je) of je gezin een uniek avontuur wil beleven, maar geen zin hebt in al het georganiseer dat erbij komt kijken.

’s Werelds mooiste dorpen

De UNWTO, de World Tourism Organisation, publiceerde onlangs haar nieuwe lijst met ’s werelds mooiste dorpen. De lijst met 32 afgelegen bestemmingen in 22 landen is bedoeld om bepaalde mooie, kleinschalige dorpen als dusdanig te erkennen en om plaatsen in de schijnwerpers te zetten die duurzaam toerisme omarmen.

(c) UNWTO


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × 4 =