Home Fietsen DOEN: fietsen in Brides-les-Bains in juli!

DOEN: fietsen in Brides-les-Bains in juli!

0
DOEN: fietsen in Brides-les-Bains in juli!
© Valentin Vion

In juli 2023 viert Brides-les-Bains de wielersport! Het vierseizoenendorp Brides-les-Bains geeft het wielrennen van 15 tot 20 juli een prominente plek op de agenda, met evenementen en verschillende wedstrijden. Zo vindt 15-16 juli de 4e editie plaats van de Gran Fondo Col de la Loze en tackelt de 110e editie van de Tour de France diezelfde col!

Twee topevents voor je fietsagenda dus!

15-16 juli: 4e editie van de Gran Fondo Col de la Loze

De festiviteiten beginnen op zaterdag 15 juli met een feestelijk muzikaal welkom aan de deelnemers van de Gran Fondo Col de la Loze. Dit wordt ook de eerste warming-up voor de fietsers voor de fietsers met de getimede klim naar het Pralognanresort. De volgende dag geeft de 4e editie van de Gran Fondo Col de la Loze fietsers de kans om zich te meten met de reus van de Alpen. Vanuit Brides-les-Bains zijn verschillende routes uitgestippeld afgestemd op de wensen en capaciteiten van elke renner. Zo krijgt iedereen de de kans om de mythische Col de la Loze, met 2304 meter het dak van de Tour de France, uit te dagen.

  • De Ultimate-route is een kolfje naar de hand van de meest getrainde fietsers. Reken op 117 km en 4377 positieve hoogtemeters. Dit is inclusief de beklimming van de Col de la Loze van twee kanten, namelijk vanuit Méribel en vanuit Courchevel.
  • De parcoursen van 53 km en 46 km zijn perfect voor sportieve fietsers die een korter, maar even uitdaging willen. Hier overbrug je een positief hoogteverschil van 3147 meter op het parcours van 53 km en 2740 meter op het parcours van 46 km.
  • Op het parcours van 30 km wacht de fietsliefhebber een positief hoogteverschil van 741 meter. Hieraan kunnen ook families en recreanten aan deelnemen.
  • coldelalozebyblb.com

19-20 juli: 110e editie van de Tour de France

Voor de etappes 17 en 18 keert de Tour de France voor het eerst sinds de eerste passage in 2020 terug naar de Col de la Loze. Tijdens de 17e etappe tussen Saint-Gervais Mont-Blanc en Courchevel, die beslissend zou kunnen zijn voor de toekenning van de gele trui, zullen de renners de top van de Tour de France, de 2304 meter hoge Col de la Loze, aanvallen vanuit de gemeente Brides-les-Bains. De volgende dag vertrekt de 18de etappe vanuit Moutiers, de naburige stad, richting Bourg-en-Bresse. Deze twee etappes maken van Brides-les-Bains dit jaar het centrum van de Tour de France in Tarentaise en 3 Vallées.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 + 4 =