Home Jack Wolfskin Jack Wolfskin Texapore Ecosphere: 100% gerecycleerd en weerbestendig

Jack Wolfskin Texapore Ecosphere: 100% gerecycleerd en weerbestendig

0
Jack Wolfskin Texapore Ecosphere: 100% gerecycleerd en weerbestendig

Outdoorkleding die niet alleen compleet weerbestendig is, maar ook voor 100% van gerecycleerde materialen is gemaakt? Sinds 2017 bewijst Jack Wolfskin dat het kan met Texapore Ecosphere, een waterdichte, ademende hoogwaardige stof met een 100% gerecycleerde voering, buitenstof – tot op de knopen en ritsen toe én membraan. Hier drie blikvangers uit de nieuwe collectie.

Jack Wolfskin zorgde in 2017 voor een doorbraak in weerbestendige outdoorkleding met de eerste collectie-items die voor 100% gemaakt zijn van gerecycleerd materiaal. Dus niet enkel de buitenstof, of enkel de voering, maar elk element van de kleding, tot de rits en knopen toe.

Een doordacht verhaal

Het proces om Texapore Ecosphere te creëren duurde twee jaar van ontwikkeling in samenwerking met verschillende partners om een oplossing te vinden die presteert op in uitdagende omstandigheden. Ondanks gerecyclede materialen blijft de kwaliteit op het hoogste niveau en bieden de kledingstukken dezelfde performance als bijvoorbeeld Texapore O2+.

Aanvankelijk telde de collectie zes producten binnen de wandelcategorie van Jack Wolfskin, die in 2017 werd erkend met een Outdoor Industry Award en UK Outdoor Industry Award. Fast forward naar 2023 en je vindt Texapore Ecosphere Pro terug in maar liefst 58 stijlen, waaronder accessoires, schoenen en kleding. Deze winter zal Jack Wolfskin bijna 96 ton membraan hebben gerecycleerd, oftewel 3,2 miljoen meter. Alsook het equivalent van 63 miljoen gerecycleerde 1-liter plastic flessen.

Waterproof, ademend en 100% gerecycleerd

Texapore Ecosphere bestaat werkelijk uit 100% gerecyleerd materiaal. Het membraan bestaat uit snijresten die in de productie overblijven en weer worden hergebruikt in de productiecyclus – een zero waste-concept. De bovenstof en de voering dan weer bestaan uit gerecycleerde PET-flessen. Zo worden hulpbronnen ontzien of compleet gespaard.

De balans opzoeken tussen duurzaamheid, prestaties voor buitengebruik (zoal waterdichtheid, ademend vermogen, winddichtheid) en comfort blijft natuurlijk een uitdaging. Maar Jack Wolfskin is er dus zeer in geslaagd om daar een antwoord op te bieden. Wil je meer weten, surf dan naar de website van het ontwikkellab van Jack Wolfskin, scan de QR-code en ervaar het concept in augmented reality.

Enkele blikvangers uit de nieuwe collectie

Texapore Ecosphere Pro is het topproduct van Jack Wolfskin dat voldoet aan de hoogste normen, waaronder een waterkolom van 20.000 mm en een ademend vermogen van 15.000 g/m²/24u*. Hier drie blinkvangers uit de nieuwe collectie die je volledig beschermen tegen weersinvloeden.

Kamweg 3L Jkt M

De Kammweg 3L-jas combineert hoogwaardige kenmerken en functionaliteit met comfort en bescherming tijdens langere tochten en wandelingen. De nieuwe Texapore Ecosphere Pro Schoeller-stof combineert gerecycleerd Texapore Ecosphere Pro  met hightech stoffen van Schoeller. De twee grote zakken vooraan zijn zo geplaatst dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn, ook als je een rugzak draagt. 100% PFC-vrij. Gewicht: 530 g (maat M)

Highest Peak 3L Jkt M/W

Wat voor weer het ook is, je bent graag buiten. Dat is
waarom de Highest Peak je nieuwe favoriete jas is. Gemaakt met Texapore Ecosphere Pro Stretch 3L zorgt dit ontwerp ervoor dat de jas waterdicht, winddicht en zeer goed ademt. Voor een optimale ventilatie tijdens veeleisende wandelingen kan je de oksels openritsen. De capuchon is volledig verstelbaar. 100% PFC-vrij, bluesign-gecertificeerd. Gewicht: 430 g (maat M heren), 360 g (maat S dames).


Salier 3-in-1 Coat W

Een stijlvolle jas die je op drie manieren kan dragen. De buitenjas heeft een moderne stijl en is gemaakt van ademend, waterdichte en winddichte Texapore Ecosphere Pro Suede 2L-stof. De uitneembare donzen bodywarmer (lang gesneden vest) zorgt voor extra warmte en kan je zowel afzonderlijk als in combinatie met de buitenjas dragen. De zijsplitten kan je openritsen voor meer bewegingsvrijheid en instant ventilatie. 100% PFC-vrij, bluesign-gecertificeerd. Gewicht. 1050 g (Maat S).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

5 + 19 =