Home Anders Outdoor Avontuurlijke indoor activiteiten met kinderen

Avontuurlijke indoor activiteiten met kinderen

0
Avontuurlijke indoor activiteiten met kinderen
Avontuurlijke indooractiviteiten met kinderen - grotbiken in Valkenburg

Regen, wind, storm… Geen goede vooruitzichten voor de komende weekends. Maar natuurlijk zijn er wel talloze manieren om je tijd zinvol te spenderen met je kroost. Een voorbeeld hiervan zijn avontuurlijke indoor activiteiten met kinderen bij slecht weer! Enkele ideeën.

Avontuurlijke indoor activiteiten met kinderen

  • Grotbiken en -klauteren in Valkenburg

Net over de grens kun je op een speciale grotbike op verkenning door het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa: de grotten van Valkenburg. Een ervaren gids fietst met jou veertig meter onder de grond door de voormalige Limburgse mergelgroeven. Onder de kasteelruïne van Valkenburg ligt ook een klautertocht verborgen. Via trappen en ladders in nauwe passages klauter je door een doolhof van gangen van onderdeel naar onderdeel. Hoogtepunt van de tocht is een abseil, waar je dertig meter afdaalt in een oude waterput.

  • Skipistes en schaatsbanen

De kleinsten kunnen in eigen land hun skivaardigheden alvast beginnen bijschaven in indoorskihallen zoals Snow Valley in Peer, Aspen in Antwerpen en Ice Mountain in het Waalse Comines. Over de grens in Nederland moet je bij de Skidôme Terneuzen, Skidôme Rucphen en Snowworld Landgraaf zijn. Indoorschaatsen kan zowat overal. Er zijn ook verschillende kunstschaatsbanen in Vlaanderen. Voor de kleinsten zijn er vaak speciale lessen ijsgewenning.

  • Indoor touwenparcours

Tegenwoordig beschikt elk zichzelf respecterend recreatiedomein over een hoogteparcours tussen de bomen, maar meestal wordt dat tijdens de wintermaanden weggehaald voor onderhoud. Gelukkig kan je op verschillende plekken ook indoor aan touwen bungelen. Zo onder meer bij Kinderrijck in Bilzen, Center Parcs De Vossemeren in Lommel, De IJsmolenhoeve in Ronse. Bij Hang Loose in Turnhout vind je zelfs een indoorparcours en via ferrata voor personen met een rolstoel.

  • Klim- en avonturenparken in Wallonië

In een vorig artikel op Far Out hebben we ook alle klim- en avonturenparken in Wallonië voor je verzameld. In elke provincie is er wel een te vinden. Sommige zijn het hele jaar door open.

Nu zal je (hopelijk) al wel een idee hebben van wat je deze vakantie te wachten staat. Een spannende vakantie, die wel veilig is voor de kinderen. Wat wil je nog meer?