Wandelen en fietsen in Zwitserland met Vlaams presentator Louis Talpe en wielrenster Puck Moonen

wandelen en fietsen in Zwitserland

In de interactieve videoserie Inside Switzerland spelen de Vlaamse presentator Louis Talpe en de Nederlandse wielrenster Puck Moonen de hoofdrol. Met een cinematografisch karakter worden de prachtige Zwitserse regio’s in documentaire-achtige stijl uitgelicht. Inspiratie te over voor wie wil wandelen of fietsen in Zwitserland!

De serie heeft geen specifiek begin of einde. Als kijker – en doener – kan je op elk moment van de route instappen of klikbare elementen aanklikken als je meer wil weten over een gebied, verder wil gaan met je reis, of Puck dan wel Louis wil volgen. Tof gedaan!

Wandelen en fietsen in Zwitserland
De favoriete routes van Puck en Louis

1. Wandelen langs de Aletschgletsjer met Louis

Met een lengte van 23 km is de Aletschgletsjer de langste van de Alpen en behoort hij tot het Unesco-Werelderfgoed. In de Aletsch Arena, gelegen in de regio Wallis, zijn heel veel schitterende wandelingen te maken. Louis stapte vanaf het kabelbaanstation in Bettmeralp richting Märlejensee en door de tunnel richting Fiescheralp terug naar Bettmeralp.

2. De Klausenpas beklimmen met Puck

Centraal-Zwitserland is een paradijs voor wielrenners. Verschillende tochten doen de mooiste alpenpassen van het land aan: de Nufenenpas, de Gotthard met zijn kinderkopjes, de Sustenpas, de Furkapas en de Klausenpas met uitzicht over Luzern. Puck bedwong deze laatste en genoot met volle teugen van het grandioze uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.

3. Stevig stappen in Val Bavona met Louis

De Cristallinatocht is een klassieker en een fantastische bergtocht in de regio Ascona-Locarno. De wandeling duurt vijf uur en vereist enige conditie. Het traject loopt van Robièi in Val Bavona over de Passo di Cristallino naar Ossasco in Val Bedretto. Louis is erg onder de indruk van de Basòdino gletsjer, het meer van Robièi en de kleurschakeringen die hun stempel op het schrale berglandschap drukken.

4. Door het Emmental fietsen met Puck

De Herzroute is een prachtige meerdaagse fietsroute van Lausanne naar Rorschach. De tocht is niet alleen voor racefietsers weggelegd maar ook e-bikers kunnen hun hart ophalen tijdens bepaalde etappes. Puck geniet van de vergezichten over de Jura tot aan de Alpen tijdens de etappe door het fantastische Emmentaler berglandschap. Ze brengt ook een bezoekje aan een van de talrijke karakteristieke boerenhoeves uit de 18de en 19de.

5. Zuurstof tanken in de Jaunbachkloof met Louis

De regio Fribourg is vooral bekend voor de kaasmakerij Maison du Gruyère, de overheerlijke fondue moitié-moitié en de hemelse chocolade van Maison Cailler. Louis liet de chocolade en de kaas even links liggen en ging wandelen op het bospad door de Jaunbachkloof tot aan de stuwdam van Montsalvens.

De interactieve videoserie voor wie wil wandelen of fietsen in Zwitserland vind je op de website https://interactive.myswitzerland.com.

Meer inspiratie in Zwitserland? Ga op zoek naar de bron van de Rijn.