Home Bestemmingen Guur weer? Wat dacht je van een wandelvakantie op Tenerife!

Guur weer? Wat dacht je van een wandelvakantie op Tenerife!

0
Guur weer? Wat dacht je van een wandelvakantie op Tenerife!
Tegueste (c) www.webtenerife.nl

Tenerife is al decennia een favoriete winterbestemming. Niet verwonderlijk, de bijnaam van deze bestemming is niet voor niets ‘eiland van de eeuwige lente’. De Canarische zon en aangename temperaturen maken er ook een ideale wandelbestemming van. Drie tips.

Wandelvakantie op Tenerife

1. Traditionele Canarische sfeer in Tegueste

Het rustige Tegueste is een ideale uitvalsbasis voor wandelliefhebbers. Je proeft hier nog die traditionele Canarische sfeer. In het oude centrum (genoteerd op de Spaanse erfgoedlijst) vind je de San Marcos kerk, op de plek waar ooit de eerste kapel van het stadje stond. Voor wat historie tussen de wijngaarden, fruitbomen en moestuinen ga je naar het traditionele landhuis van de familie Zamorano, tegenwoordig een museum over onder andere lokale landbouw. Een plek met een bijzonder verhaal is Casa de la Audiencia. Toen in 1583 een pestepidemie het eiland trof, kwamen de eilandbestuurders hier samen om een oplossing te zoeken. Een historische wandeling mag niet in je agenda ontbreken, maar de natuur rondom het stadje is eveneens een must. Snuister maar eens door de aanbevelingen van komoot rondom Tegueste. Aan het eind van de dag is het heerlijk uitrusten onder een palmboom bij de fontein op La Placeta.

hiken op Tenerife Masca-kloof2. Hiken in Tene Rural Park

Masca is een klein, charmant bergdorpje dat z’n bekendheid dankt aan de Masca-kloof die van daaruit richting de oceaan vertrekt. Deze bijzondere kloof is hier het ware orgelpunt van bijna elke trek. Van 2018 tot maart 2021 was de kloof gesloten voor het publiek, nadat er nog maar eens een toerist in de problemen kwam. Niet goed voorbereid, onvoldoende conditie, te weinig water mee, niet luisteren naar het slechtweeralarm… Laat het jou vooral niet overkomen. Maar ook zonder de kloof van Masca is er meer dan genoeg te beleven in het Tene Rural Park. Lees bijvoorbeeld het wandelverhaal van Kurt Aerts, die vertrok vanuit Erjos en op een alternatieve manier naar Masca trok.

3. De Montaña Blanca-route naar Pico Teide

De derde tip ontdekten we tijdens het Tenerife Walking Festival dat elk jaar in mei plaatsvind (data voor 2022 nog niet bekend). Met als uitvalsbasis het charmante stadje Puerto de la Cruz wandelden we de Montaña Blanca-route naar Pico Teide. Onderweg overnachtten we in berghut Altavista (momenteel jammer genoeg nog gesloten n.a.v. coronamaatregelen. Het is nog niet bekend wanneer de hut weer opengaat). Wie fit is, kan de 8,3 km en 1188 hoogtemeters ook in één dag trotseren. Onderweg is er namelijk zoveel te zien: vulkanisch geweld, natuurlijk spektakel, lavaballen, bijzondere diersoorten… Reken op circa 5-6 uur wandelen. De afstand is misleidend! Afdalen kan te voet (reken op nog eens 3-4 uur) of met de kabelbaan.

Tip: De wandelwebsite van de toeristische dienst van Tenerife is echt top. Beschikbaar in het Nederlands, met een handige zoekfunctie, super suggesties en een chatbot, genaamd Goio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 × vijf =