Home Merken Materiaal onder de loep: wat is Polygiene

Materiaal onder de loep: wat is Polygiene

0
Materiaal onder de loep: wat is Polygiene

Outdoormerk Sprayway kondigde net zijn nieuwe lente/zomercollectie zachte T-shirts aan. Alle behandeld met Polygiene Stays Fresh. Maar wat is Polygiene eigenlijk?

Wat is Polygiene Stays Fresh?

Polygiene Stays Fresh is een geurbestrijdende stofbehandeling gebaseerd op natuurlijk zilverchloride gemaakt van 100% gerecycleerd zilver die bacteriegroei remt. Zo blijft kleding langer fris en geurvrij. Polygiene is huidvriendelijk en Bluesign-approved. Ook goed om weten is dat je Polygiene’s geurvrije werking er niet kan ‘uitwassen’, wat met vele stofbehandelingen wel het geval is. 

In de praktijk wil dit zeggen dat je T-shirts en andere kledingstukken behandeld met Polygiene langer kan dragen. Hierdoor hoef je ze minder vaak te wassen, wat de levensduur verlengt. Je bespaart dus tijd, water en energie, wat je ecologische voetafdruk verkleint, en de kleding gaat langer mee. Bijkomend pluspunt: je hoeft minder mee te nemen op reis. Je kan de T-shirts immers langer dragen en hoeft niet om de andere dag een ander T-shirt aan.

Hoe werkt de geurbestrijdende technologie?

Polygiene gebruikt lage concentraties zilverzout (zilverchloride). Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat colloïdaal zilver een brede antibacteriële werking heeft en bepaalde specifieke schimmels bestrijdt. Hiermee werd ook meteen het traditioneel gebruik van zilverwater of colloïdaal zilver bewezen, wat baanbrekend geneesheer Hippocrates in het oude Griekenland al had ontdekt.

De behandeling wordt toegepast in de afwerkingsfasen van textielproductie. Zowel testen in het laboratorium als in de praktijk tonen een hoge mate van geurbestrijding aan die de normale levensduur van een kledingstuk overschrijdt. Polygiene is alleen actief op het textiel zelf is geen nanozilver. Polygienedeeltjes zijn vele malen groter dan nanodeeltjes en te groot om door de huidbarrière te dringen.

De voordelen in het kort

Kleding behandeld met Polygiene is:

  • Langer fris
  • Duurzamer
  • Huidvriendelijk
  • Klimaatslim
  • Pakslim (aangezien je minder bagage hoeft mee te nemen)


En de nieuwe T-shirts en topjes van Sprayway?

Die zijn even fris, vrolijk, zijdezacht en eigentijds als altijd. Denk: aardse kleuren, subtiele all-over prints, een hoog draagcomfort… De T-shirts en topjes drogen bovendien snel en hoeven niet gestreken te worden. Adviesverkoopprijs: € 40.

www.sprayway.com
www.hikeaway.be

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

10 + tien =