Home Klean Kanteen Review drinkfles Klean Kanteen TKWide met Chug Cap

Review drinkfles Klean Kanteen TKWide met Chug Cap

0
Review drinkfles Klean Kanteen TKWide met Chug Cap

Herbuikbare drinkflessen zijn the way to go. Maar de ene drinkfles is de andere niet. Vandaar dat we de Klean Kanteen TKWide graag aan een uitgebreide review onderwerpen. Wat vinden we van dit populaire model. Wat zijn de voor- en nadelen? En wat maakt Klean Kanteen zo bijzonder?

Klean Kanteen TKWide

Op papier

Van de backcountry tot op kantoor houden de vacuüm geïsoleerde TKWides je drankjes zalig warm of ijskoud. De flessen zijn nu gemaakt van gecertificeerd, 90% gerecycleerd 18/8 roestvrij staal, voorzien van TK Closure inwendig schroefdraadontwerp en de bekroonde Climate Lock dubbelwandige vacuümisolatie. Deze combinatie zorgt ervoor dat de inhoud 22 uur warm blijft en 75 uur koud. De fles absorbeert geen smaken, geuren of kleuren.

Met een gladde, afgeronde rand en vijf verwisselbare doppen – allemaal met een laag profiel en een gemakkelijk mee te nemen beugel – zorgen de TKWides voor een comfortabelere en veelzijdigere drinkervaring. De TKWides hebben een nieuwe Klean Coat-afwerking. Ze zijn bestand tegen extreme omstandigheden en het dagelijks leven. De sportieve Chug Cap zorgt voor een betere doorstroming. Inhoud 946 ml, gewicht: 567 g, brede opening van 6,6 cm diameter.

En in de praktijk

Deze Klean Kanteen heeft ons al op verschillende tochten vergezeld. Onlangs nog in Schotland, waar we wandelschoenen van Zamberlan waren aan het uittesten.

Erg praktisch

Een eerste stelling klopt inderdaad: de fles absorbeert geen smaken, kleuren of geuren. Wij doen er weliswaar meestal alleen water in, met op heel warme dagen misschien wat elektrolyten erbij. Maar we hebben de TKWides ook al wel eens gebruikt voor koffie, thee en een soepje. Prettig om weten, is dat de fles gewoon de vaatwasser in kan, wat niet gebruikelijk is voor de meeste geïsoleerde waterflessen. Dankzij de brede opening kan er ook prima een afwasborsteltje in. De fles goed schoonmaken, is dus een fluitje van een cent.

Of de fles verder doet wat hij moet doen? Absoluut. Het geïsoleerde ontwerp houdt de inhoud inderdaad heel lang koud dan wel warm. De 75 uur hebben we niet uitgeprobeerd, maar dat lijkt ons ook niet echt nodig. Na een dag is onze fles sowieso leeg. De Klean Kanteen coating kan ook tegen een stootje. Deze coating is niet alleen de meest duurzame poedercoating die momenteel op de markt is, hij ‘chipt’ ook niet en is erg slijtvast.

Qua draagbaarheid hebben we geen opmerkingen. Ofwel hou je de fles gewoon vast aan de de metalen ring. Met diezelfde ring kan je de fles ook aan je tas vastmaken. Of je stopt hem gewoon in een zijvak of in je tas zelf.

Drinkcomfort

De afsluitdop, Chug Cap genaamd, nemen we graag nog even apart onder de loep. De schroefdraad zorgt ervoor dat de fles heel goed en lekvrij sluit. Echt super is de rubberen tuit. De tuit zelf doet namelijk geen pijn aan je tanden als je onderweg van je drinkbus nipt. Hij heeft een voldoende grote opening. En het aflsuitkapje zelf klik je dankzij het gleufje makkelijk vast op de draaghendel, zodat het niet tegen je neus slaat.

Heb je liever een ander soort dop? Dan kan je er gewoon een ander model apart (bij)kopen. Voor de TKWide bestaan er namelijk verschillende compatibele doppen, waaronder een draaidop, een dop met een draaglus, een speciale koffiedop… Aan jou de keuze!

Last but not least voelt het ook gewoon prettig om rond te lopen met een product van een merk dat zorg draagt voor mens en planeet. Zo is Klean Kanteen sinds 2020 volledig klimaatneutraal, zowel voor productie als transport. Daarnaast doneert het merk – alsook de Benelux verdeler Elements bv – 1% van de verkoop (de omzet) aan ngo’s die onze planeet beschermen. Je kan overigens zelf meebeslissen naar welke lokale organisaties fondsen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf − twee =