Home Klean Kanteen Klean Kanteen Gives Back: hoog tijd om te stemmen!

Klean Kanteen Gives Back: hoog tijd om te stemmen!

0
Klean Kanteen Gives Back: hoog tijd om te stemmen!

Klean Kanteen heeft als missie om single-use plastics de wereld uit te helpen, door producten aan te bieden die gezonde keuzes voor mens en natuur eenvoudig maken. Als 1% for the Planet lid doneert Klean Kanteen elk jaar 1% van de omzet aan natuur- en milieuorganisaties wereldwijd, waaronder ook lokale organisaties. Tot begin november konden organisaties een applicatie indienen. Nu is het aan jou om te stemmen! Doe het meteen, want de deadline is maandag al!

Klean Kanteen Gives Back: tijd om te stemmen!

Alle inzendingen zijn binnen. Aan jou om mee te bepalen welk Belgisch of Nederlands project absoluut een duw in de rug verdient. Lastig kiezen want de 6 weerhouden initiatieven zijn stuk voorstuk projecten met een straf verhaal.

Hieronder de projecten met een korte introductie. Hier kan je je stem uitbrengen. Doe dit vóór 21 november!

Projecten met een straf verhaal

In alfabetische volgorde:

  • Bijenstichting Educatie: zet zich in voor bijen via allerlei acties en lobbywerk. Stimuleert ook initiatieven om de voedselvoorziening voor bijen te verbeteren en geeft voorlichting over wilde bijen. Aanwezig op evenementen als: Nationale Zaaidag, World Bee Day, Maai Mei Niet.
  • Broes: verenigt kinderen en jongeren in de natuur met een focus op verbinding, inclusie, sociale permacultuur en ecologie. Dit gebeurt aan de hand van uiteenlopende, fantasierijke activiteiten met een nadruk op bushcraft en natuureducatie.
  • Canal it Up: organiseert kajaktochten, open voor iedereen, om per kajak afval uit het kanaal te vissen. Geeft tegelijk uitleg over op te lossen problemen (drijvend afval, slechte waterkwaliteit, gebrek aan natuur en biodiversiteit) en mogelijke oplossingen (statiegeld, groene eilanden en stopzetten riooloverstorten).
  • De Landgenoten: wil de toegang tot grond voor biologische boeren vergemakkelijken door landbouwgrond aan te kopen en die te verhuren via loopbaanlange contracten. Zo verzekert De Landgenoten het ontstaan en de continuïteit van biologische landbouwbedrijven die aan gezonde landbouw doen.
  • Goed: ontwikkelt hernieuwbare energieprojecten en zet de opbrengsten vervolgens in voor het tegengaan van maatschappelijke ongelijkheid en het versterken van maatschappelijke waarden zoals duurzaamheid, gezondheid en welzijn voor diegene die dat nodig hebben.
  • Prikkelvrij: gelooft in het positieve van mensen die zich samen ergens voor inzetten. Met dit nieuwe project, Prikkelvrij Voedselbos, willen wij ons inzetten voor jongeren, de natuur en de gemeenschap. Dit doen we door het creëren van een groene oase van rust en respect.

Stem mee!

In zowel België als Nederland zal Klean Kanteen organisaties steunen met een beurs tussen €1000 en €3000 en. Je stem uitbrengen kan nog t/m 21 november 2022. In een tweede stemmingsronde mogen alle Klean Kanteen BeNe medewerkers een stem uitbrengen. De geselecteerde organisaties zijn op 29 november bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × 1 =