Home Featured Hydro Flask drinkfles getest… En meer dan goedgekeurd!

Hydro Flask drinkfles getest… En meer dan goedgekeurd!

0
Hydro Flask drinkfles getest… En meer dan goedgekeurd!

Dat de ene drinkfles de andere niet is, dat wisten we al langer. Zo vinden we het maar wat fijn dat het water in onze premium geïsoleerde plastic thermobidons zelfs na 100 km fietsen nog steeds koud is. Voor onze wandelingen gebruiken we al jaren dezelfde roestvrijstalen drinkfles. Na de zoveelste deuk was het echter tijd voor een nieuw exemplaar. Een Hydro Flask misschien? Zou die echt zoveel beter zijn? Dat hebben we dus getest.

De Hydro Flask-collectie op papier

De drinkflessen van Hydro Flask zijn veel meer dan een gewone flessen. Hydro Flask heeft namelijk TempShield-isolatie ontwikkeld. Dit dubbelwandige, vacuüm ontwerp houdt de inhoud van je fles tot wel 24 uur koud en 6 uur warm.

De Hydro Flask is bovendien ontworpen om elke dag te gebruiken en overal mee naartoe te nemen: naar school, je werk, de sportschool, op een wandeling of uiteraard op vakantie. In de Standard Mouth passen ijsblokjes, om je drankje extra te koelen.

De fles is gemaakt van 18/8 roestvrij staal met een speciale, duurzame ColorLast-poedercoating. De flessen zijn BPA- en phthalate-vrij. De standaard Flex Cap kan je optioneel vervangen door een versie met een Straw Lid, een dop met een strootje dus, of een Sport Cap.

De testers

  • Gezin van vier: mama (47), papa (45) en twee tieners (beide 13)
  • Altijd on the go!
  • Buitensporten: trailrunnen, fietsen, wandelen (wandelen, netbal en tennis voor de kids)
  • Favoriete buitenactiviteit met het hele gezin: roadtrips in de Australische outback en lange wandelingen in de pure natuur, zoals tijdens onze gezinsvakantie in Polen.

Hydro Flask drinkbussen getest!

De eerste indruk

Een mooie, stijlvolle fles met een schroefdrop. Volledig lekvrij. De poedercoating voelt licht ruw aan, wat maakt dat de fles niet snel uit je handen schuift. De lus aan de dop houd je makkelijk vast en de hals is lekker breed. Daarin passen inderdaad ijsklontjes en – een nog grotere pre – een standaard afwasborstel. Twee van onze flessen hebben een siliconen ‘voetje’, een Boot genaamd. Aangezien onze vorige flessen vooral onderaan veel blutsen en deuken hadden, lijkt dit ons als extra bescherming geen slecht idee. Voor een dubbelwandige metalen fles voelt de Hydro Flask ook lekker licht.

In de praktijk

Ongelooflijk, maar tester 1 (papa) valt al na dag één af. Hij vergat zijn fonkelnieuwe fles op een bankje aan het station en 5 minuten later was de fles al foetsjie. Balen natuurlijk, maar hopelijk is de gelukkige vinder er blij mee…

Dagdagelijks gebruik

Het is nog schooltijd, dus de buitenuitstappen zijn beperkt. Maar beide kinderen nemen hun nieuwe drinkfles dagelijks mee naar school en naar netbal dan wel tennis. Dochterlief kreeg een witte – wat blijkbaar helemaal ‘in’ is; alles in haar kamer is nu wit. Zoonlief koos stoer mosgroen.

Ikzelf heb een blauwe ‘Refill For Good’ Limited Edition (een deel van de opbrengsten van deze collectie gaat naar de Surfrider Foundation). Niet dat looks doorslaggevend zijn, maar Hydro Flask flessen komen inderdaad in een scala aan mooie designs en stijlvolle kleuren. Mijn nieuwe Hydro Flask gaat mee naar de hot yoga en op wandelingen.

Dat het water inderdaad lang, heel lang koud blijft, is het eerste wat ons alle drie opvalt. Het restje water in de fles is aan het einde van de schooldag nog steeds fris en zelfs koud als je er ’s morgens ijsblokjes in hebt gedaan. Ikzelf vind het keer op keer zalig om halverwege de yogales een verkoelende slok water te kunnen nemen. De externe temperatuur van een 30-tal graden lijkt op de prestaties van de fles geen invloed te hebben. Ook gaat de fles niet condenseren, zelfs niet in de hot yoga-studio en ook niet in volle zon.

Tijdens buitenavonturen

De échte test, die houden we voor tijdens onze vakantie in Borneo in januari. Het is regenseizoen en dus lekker steamy. De dagelijkse routine – aankleden, waterfles vullen, zonnecrème op en gaan – kruipt er snel in. Weliswaar met enig tegengepruttel van onze jonge gezinsleden. Hiken bij temperaturen van 28-30 graden en een vochtigheidsgraad van circa 95% door tropisch regenwoud is niet voor watjes. Gelukkig krijgen we af en toe een regenbuitje over ons heen en hebben we allemaal onze fles met koel water bij (+ een extra waterzak in de rugzakken om de fles bij te vullen).

Tijdens het wandelen hou je de fles makkelijk vast aan de dop-met-scharnierende-draaglus. Liever je handen vrij, dan past de fles in een sling (die onze dochter zelf van een sarong heeft gemaakt, maar je ook bij een outdoorwinkel kan kopen) of stop je hem in het zijvak van je rugzak. De rand van de fles is afgerond, wat prettig is tijdens het drinken en je geen naar gevoel aan je mond of lippen geeft. Het los- en weer vastschroeven van de dop is een prima excuus voor een korte pauze. Wil je doorgaan, dan kan je ook kiezen voor een Sport Cap.

Nog een plus: smaak. Onze Hydro Flask laat geen enkel smaakje na. Geen metalen smaakje van de fles zelf, geen ‘raar’ watersmaakje en – mits je de fles goed uitwast – ook geen koffie-, thee- of sportdranknasmaak als je er een keer wat anders in giet. Net als bij andere flessen is het uiteraard geen goed idee om iets anders dan water dagen in de fles te laten staan (wat onze dochter mocht ondervinden). Dat gaat stinken. Maar een keer goed uitschrobben en ook dat probleem was weg.

Nabeschouwing

Supercontent met onze nieuwe flessen! Het siliconen voetje onderaan is een slim idee. Zo ziet mijn fles er nog steeds als nieuw uit, maar heeft de versie zonder voetje van onze (minder voorzichtige) dochter onderaan toch reeds een deukje.

De Hydro Flask is een van de lichtste dubbelwandige rvs flessen op de markt en daar komen vele andere pluspunten bovenop. De prijs schrikt sommigen misschien af, maar daar krijg je veel voor terug. Bovendien zijn de kwaliteit, service en de levenslange garantie op productiefouten van de bovenste plank.

Zoals gezegd komen Hydro Flask-drinkflessen in een resem mooie design en kleuren, en in verschillende formaten. Wij hebben de Standard Mouth Flex Cap getest. Deze komt in een versie van 532 ml, 621 ml of 710 ml. De flessen uitwassen kan met een smalle afwasborstel of de handige Bottle Brush van Hydro Flask (apart verkrijgbaar). De flessen mogen overigens ook in de vaatwasser!

Voor de echte grammenjagers is er de Hydro Flask Trail Series; deze flessen pakken uit met dezelfde sterke pluspunten als de ‘standaard’ fles die wij hebben getest, zijn iets duurder, maar wel 20% lichter. Wil je een bredere hals en/of grotere capaciteit, dan is er ook een versie met een Wide Mouth. Voor koffiedrinkers is er de Coffee with Flex Sip-collectie. Bekijk de hele collectie op www.hydroflask.com

#HeyLetsGo #RefillForGood

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie + veertien =