Home Berghen Getest… en goedgekeurd: Berghen wandelschoenen Monte Rosa

Getest… en goedgekeurd: Berghen wandelschoenen Monte Rosa

0
Getest… en goedgekeurd: Berghen wandelschoenen Monte Rosa

Wandelschoenen die voor 100% in Europa zijn gemaakt, met de beste materialen en die zowel ademend zijn als waterdicht? Die wilden we graag testen. En zo geschiedde. Far Out nam de Monte Rosa, een bestseller van het Belgische schoenenmerk Berghen, onder de loep en trok er op een zeldzame mooie dag in november op uit.

Berghen is een Belgisch merk dat gezinnen al 30 jaar voorziet van kwalitatieve wandelschoenen. Alle in Europa gemaakt, met oog voor kwaliteit en detail, en in samenwerking met Italiaanse specialisten-designers. Berghen kiest bewust voor korte ketens in Europa, hoogwaardig Europees leder en veters van 100% gerecycleerd polyester voor alle modellen.

De Berghen Monte Rosa op papier

De Monte Rosa, genoemd naar het hoogste gebergte van Zwitserland is een absoluut topproduct. Gemaakt in Europa met de beste materialen, is deze wandelschoen de perfecte metgezel tijdens dagelijkse wandelingen of een uitdagende hike.

De schoen is waterdicht, dankzij Berghen’s eigen ademend en waterbestendig membraan Berghen-Tex, en heeft een uitneembare Eco Ortholite-binnenzool, terwijl de Vibram-zool zorgt voor een fantastische grip. Het nubuck is ecologisch en chroomvrij gelooid.

De Berghen Monte Rosa is o.a. verkrijgbaar bij A.S.Adventure of via www.berghen.com
voor € 215 in de maten 37 t/m 42. De versie voor heren kost evenveel, heeft een iets donkerdere kleur en is verkrijgbaar van maat 41 t/m 47.

De tester

  • Stefanie (36 jaar)
  • Voettype? Brede voet, neutrale voetboog
  • Waar getest? Kortere wandelingen in de buurt en lange wandelingen in natuurdomein, o.a. in De Panne
  • Verdict? Een schoen die een sterke eerste indruk nalaat en in de praktijk zijn beloftes waarmaakt.

Review Berghen Monte Rosa 

De eerste indruk… telt!

Bij het uitpakken van de Berghen Monte Rosa wandelschoenen vallen twee zaken op: de schoen zijn robuustheid en het tijdloze design. De neutrale kleur en typische details, zoals de haakje voor je veters, de zachte lip en verstevigde teenbox, dragen bij aan de typische wandeluitstraling, waardoor de schoenen visueel aantrekkelijk zijn voor buitenliefhebbers die zowel stijl als functionaliteit waarderen.

Ook het lichte gewicht levert meteen een plus op vanwege het comfort dat de schoenen hierdoor kunnen bieden tijdens langere wandelingen. De aandacht voor detail in vakmanschap is duidelijk, en het algehele ontwerp suggereert een focus op praktisch nut zonder concessies te doen aan esthetiek.

Het vetersysteem en de tongstructuur dragen bij aan mijn positieve eerste indruk. En hetzelfde geldt voor de stevige buitenzool, met zijn zichtbare tractiepatronen. Dit is duidelijk een schoen die uiteenlopende terreinen aankan.

Samengevat maakt de Berghen Monte Rosa een sterke eerste indruk met zijn goed doordachte ontwerp, duurzame uitstraling en een combinatie van functionaliteit en stijl direct uit de doos.

Getest in de praktijk

Met mijn brede voeten kan het vinden van wandelschoenen die lekker zitten zonder concessies te doen aan prestaties een uitdaging zijn. De Monte Rosa overtreft al snel mijn verwachtingen. De schoen vormt zich naadloos naar de contouren van mijn voet, biedt een comfortabele pasvorm zonder onaangename drukpunten en is true to size.

Naast functionaliteit trok het tijdloze en robuuste uiterlijk mijn aandacht. En die houdt de schoen ook vast: de kwaliteit waar Berghen zo mee uitpakt, die voel je meteen. En ook al is dit een echte wandelschoen, toch heb ik het idee dat de Monte Rosa een veelzijdige keuze is, voor zowel stadswandelingen als uitdagende buitenomgevingen.

Om de capaciteiten van de schoen grondig te beoordelen, heb ik de Monte Rosa getest op verschillende terreinen, tijdens verschillende kortere uitstappen en een langere wandeling op een zeldzame mooie dag in november in Natuurreservaat De Westhoek in De Panne. De zanderige en grasachtige landschappen waren voor de Monte Rosa vanzelfsprekend geen probleem, maar ook in modderig en nat terrein ontpopte de schoen zich tot een uitstekend wandelmaatje.

Ik vond het ook fijn dat de veters goed blijven vast zitten. Een veelvoorkomende ergernis bij verschillende van mijn eerdere wandelschoenen is de neiging van veters om los te komen. Geregeld stoppen om je veters opnieuw te strikken, hoefde ik bij de Monte Rosa nooit te doen. Zelfs niet na tien kilometer dwars door de duinen.

Na het doorkruisen van natte en modderige paden droogden de schoenen snel (ik haal de binnenzool eruit en stop enkele zakjes silicagel in de schoen zelf om vocht sneller te absorberen). Een eenvoudige borstel en een met lauw water bevochtigde doek waren vervolgens genoeg om de Monte Rosa er weer als vanouds te doen uitzien.

Het verdict?

De Berghen Monte Rosa is wat mij betreft een winnaar en niet voor niets een bestseller. De gouden combinatie? Comfort, duurzaamheid en stijl. Ik heb de schoenen nog niet getest tijdens een meerdaagse trekking met een zware rugzak aan, maar op basis van de specificaties zouden deze schoenen meer dan in staat moeten zijn om ook zo’n uitdaging moeiteloos aan te kunnen. Voor de gevarieerde landschappen van België en internationale avonturen is de Berghen Monte Rosa in elk geval zeer geschikt. Kortom: een betrouwbare keuze voor buitenliefhebbers die streven naar een mix van prestaties en stijl.

Hoe je de ideale wandelschoen kiest? Hier enkele tips van Berghen.

Tips voor wandelingen in de winter aan de Belgische kust? Die vind je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

18 − 6 =