Home Featured Koop lokaal! De voordelen van outdoormateriaal lokaal kopen

Koop lokaal! De voordelen van outdoormateriaal lokaal kopen

0
Koop lokaal! De voordelen van outdoormateriaal lokaal kopen
(c) Shutterstock/RossHelen

“Koop lokaal!” is eigenlijk een tijdloos concept. Kiezen voor de outdoorspeciaalzaak bij jou in de buurt, merken en producten geproduceerd of verdeeld via Belgische ondernemingen en landelijke – in plaats van de Duitse, Chinese en Amerikaans webshops voor wie het nu gouden tijden zijn – is sowieso goed voor jou, ons land en de planeet. Zelfs als jouw winkel nog gesloten is of je liever van thuis uit shopt, kan online outdoormateriaal kopen ook gewoon lokaal! De voordelen van outdoormateriaal lokaal kopen zijn legio.

Koop lokaal!

In tijden van corona kunnen we dit niet genoeg benadrukken. Sterker nog: willen we dat ons land 2020 economisch overleeft, dan is er een mentale ommezwaai nodig en een groter hart voor België. Intussen roepen diverse regio’s en gemeenten consumenten op om uit solidariteit de zwaar getroffen winkeliers en retailers een hart onder de riem te steken. Far Out staat hier compleet achter. En daarom zullen we komende weken actief communiceren rond “Koop lokaal!” en dit ook via social media mee helpen promoten.

De voordelen van outdoormateriaal lokaal kopen

Nog niet overtuigd? Hier zijn 5 redenen waarom “Koop lokaal!” goed is voor jou, ons land en de planeet.

1. Help je lokale economie

Een levendig dorp- of stadscentrum, handige baanwinkels, weinig leegstand, nette straten, een outdoorspeciaalzaak waar je producten kan zien, voelen en testen, die workshops, tentenshows en events organiseert, mensen die gewoon lokaal een leuke job hebben, de ondernemingszin en originaliteit van kleine zelfstandigen… Een lokale gemeenschap die lokaal koopt, krijgt wat ze besteedt op zoveel verschillende manieren terug!

2. Kortere communicatielijnen én een ontmoetingsplek

Advies en uitleg nodig? Toch niet helemaal happy? Twijfel je nog? Een praatje slaan? Dan communiceer je toch liever met een vriendelijk persoon in een outdoorspeciaalzaak dan een onpersoonlijke chatbot of een ‘klantenservice’ in Verweggistan, als je al iemand te pakken krijgt. Bovendien: jouw outdoorwinkel is ook een ontmoetingsplek en gelijkgestemde sporters; hier wordt meer dan enkel gekocht – hier worden ervaringen en inspiratie gedeeld!

3. Veel minder verpakkingen

Plastic, nee dat is zeker niet chic. Over al die stukjes plastic die in onze wateren en oceanen drijven, hebben we al meermaals bericht. Je kan zelf helpen om plastic afval te verminderen. En hebt ook het inpakken, meermaals herpakken en verpakken deels zelf in de hand. Neem als je wat gaat kopen altijd een herbruikbare tas of rugzak mee.

4. Beter voor mens en planeet

De voordelen van outdoormateriaal lokaal kopen reiken veel verder. Kiezen voor lokale producten en ondernemingen dringt ook het verbruik van fossiele brandstoffen terug. Minder vliegtuigen, vrachtwagens en treinen. Geen koerier die start-stop-start-stop rondrijdt. En dan hebben we het nog niet eens over duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, wat niet in elk land even goed te controleren is.

5. Ook online kopen kan lokaal!

Van elke euro die we online uitgeven, gaat volgens retailexpert Jorg Snoeck (auteur van ‘The Future of Shopping’) de helft naar Amerika en China. De Amazon’s en Alibaba’s van de wereld dus. En dan hebben we het nog niet eens over het Duitse Zalando of het Nederlandse Bol.com. Bij de meeste winkels in onze shop locator en zeker de ketens kan je ook online bestellen. Denk eerst aan hen en Koop lokaal!

Koop outdoormateriaal lokaal…

De voordelen van outdoormateriaal lokaal kopen
Lees verder:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × 1 =