Home Featured Nog een maand te gaan voor Expeditie Natuurpunt!

Nog een maand te gaan voor Expeditie Natuurpunt!

0
Nog een maand te gaan voor Expeditie Natuurpunt!

Meer dan 150 000 euro. Zoveel staat er al op de teller van Expeditie Natuurpunt. Maar willen we nóg meer natuur vrijwaren en versterken, dan telt elke extra euro! Hoe je een steentje – of beter boompje – bijdraagt? Door op 24 & 25 juni zelf mee te doen aan Expeditie Natuurpunt (schrijf je dan snel in!) of door een bestaand team te sponsoren of te steunen.

Dat het concept van Expeditie Natuurpunt aanspreekt, lijdt geen twijfel. Twee epische dagen vol buitenavontuur, kilometers natuurpracht, een en al gezelligheid, veel blije gezichten en talloze beklijvend warme ontmoetingen, een toffe camping… Je zou voor minder je wandel- of fietsschoenen aantrekken of in een kano springen!

Bijna 100 ingeschreven teams

Zo dachten de bijna 100 al ingeschreven teams er inderdaad ook over. Zij konden kiezen uit acht uitdagende routes. Sommige zijn pure wandelavonturen van uiteenlopende lengte en moeilijkheidsgraad (tussen de 26 en 40 km per dag). Andere echt voer voor mountainbikers en gravelaars (110 km fietsen per dag). Maar er zijn ook routes die verschillende disciplines combineren (fiets, wandel, kano), die je ook met een e-bike kan doen of die minder zwaar doorwegen in de benen (zoals de Beleefroute van 1 of 2 dagen met circa 20 km per dag).

Wat tot nu toe de populairste route blijkt te zijn? De Maasroute! Hier vaar je de eerste dag met de kano de majestueuze Maas af, met onderweg massa’s natuur, vogels, wilde runderen en konikspaarden. Na het kanoën maak je nog een mooie wandeling door de Oude Weerd en het pittoreske Oud-Rekem. De volgende dag stap je door het Nationaal Park Hoge Kempen via bos, heide, en graslanden naar de Diepenbeekse Demervallei.

Steun een team én de natuur

Zelf meedoen kan nog altijd. Schrijf je dan wel snel in. De plaatsen per route zijn beperkt en einde mei sluiten de inschrijvingen af. Je kan uiteraard ook een bestaand team sponsoren – graag zelfs – of een actie van een van de teams in je buurt steunen. Je vindt alle teams op de website van Expeditie Natuurpunt. Pik er eentje uit volgens de criteria die je zelf kiest: lukraak op naam, meest/minst ingezameld, recent aangemaakt…

Of sorteer de teams op de natuurcampagne die ze steunen. Dit doen ze onder andere door allerlei leuke acties te organiseren. Geen idee is te gek! Zo organiseerden de Spotvogels een Spotvogel-quiz in de theaterzaal van Ledeberg, gingen de Goosebumps alvast op mini-expeditie en verkochten ze leuke pakketten voor moeder- en vaderdag. Kookte team Hazelarus de pannen van het dak met hun pastafestijn, en sloegen vier wandelbloggers de Wandelmaten – de handen in elkaar om de natuur te ondersteunen. Happy hiking inderdaad!

Meer lezen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 × twee =