Home Active Leisure De 5 leukste podcasts over natuur en avontuur

De 5 leukste podcasts over natuur en avontuur

0
De 5 leukste podcasts over natuur en avontuur
(c) Pexels, Cliford Mervil

In onze moderne wereld vol haast, prikkels en drukte is er niets zo bevredigend als een ontsnapping naar de natuur. Gelukkig biedt de wereld van podcasts een schat aan verhalen die ons kunnen meenemen op een denkbeeldige reis naar dichte bossen, hoge bergen en uitgestrekte landschappen. Onderstaande Nederlandstalige podcasts over natuur en avontuur zullen je zintuigen prikkelen en reislust aanwakkeren met boeiende gesprekken, inspirerende avonturen en grensverleggende ervaringen.

Podcasts over natuur en avontuur

1. Reisgenoten

De “Reisgenoten Podcast” is een initiatief van Niels de Jager en Daisy Scholte, die uren kunnen praten over boeiende reisverhalen. Ze nemen je mee naar alle uithoeken van onze aardbol, waaronder ook minder bekende bestemmingen. Hoe is het om te gaan backpacken in Bangladesh? Hoe gaat het leven in de Zuid-Afrikaanse townships eraan toe? Waar kan je mooi duiken in Oost-Timor? Ze krijgen ook regelmatig andere reizigers over de vloer die hun avonturen, reistips en budgetplanning delen. Deze podcast belicht verschillende reisstijlen, waaronder reizen met kinderen, treinreizen en soloreizen.

2. Voor Avontuurlijke Vrouwen

In de inspirerende podcast “Voor Avontuurlijke Vrouwen” interviewt schrijver en wereldreiziger Antoinette Spaan, vrouwen die een avontuurlijk leven leiden. De thema’s variëren van solo reizen als vrouw en thru-hiken door Amerika tot het oversteken van de oceaan per roeiboot. Van een microavontuur tot een wereldreis: voor Antoinette is het vooral belangrijk dát je het avontuur durft aan te gaan! Leer hoe je de grenzen van je comfortzone opzoekt en hoe je je leven inricht onder jouw eigen voorwaarden.

Een van de gesprekspartners is Miriam Lancewood, die haar leven in de Achterhoek inruilde om in afgelegen bergen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland te gaan wonen. Naast deze persoonlijke verhalen voert Antoinette ook gesprekken met deskundigen over praktische onderwerpen, zoals het omgaan met angst en het waarborgen van veiligheid tijdens solitaire wandeltochten. Deze podcast over natuur en avontuur is zeker en vast een aanrader voor wie nog met twijfels zit om er op eigen houtje tussenuit te gaan!

3. Op Wandel


Dorien Draps maakt dagelijks een wandeling: “Het is een simpel recept voor een beter leven. Spreek gerust van een verslaving.” Haar passie voor wandelen wil ze uitdragen, en daarom heeft ze de “Op Wandel”-podcast gecreëerd. Deze podcast gaat over wandelen en stilstaan bij het leven. Over verbinding vinden met jezelf, anderen en de natuur. Hoewel die verbinding soms ver te zoeken lijkt, gelooft Dorien sterk dat wie zoekt, uiteindelijk ook zal vinden.

Trek je wandelschoenen aan en luister naar de boeiende dialogen tussen Dorien en andere bewuste natuurliefhebbers, zoals cartooniste en solo-wandelaarster Floor Denil, vegan chef-kok Jozefien Smet, minimaliseercoach Annelies Mentink en wildplukker Ben Brumagne. De Op Wandel-podcast heeft als doel je te inspireren om eropuit te trekken en om te ontdekken wat de wereld te bieden heeft. Het is een oproep naar een leven in harmonie met de natuur. Want zoals het gezegde luidt: buiten is het altijd beter dan binnen. Een super leuke podcast voor outdoorlovers, wandelaars en mensen die graag traag en bewust leven.

4. Grensverleggers

Grensverleggers is een podcast van A.S.Adventure waarin presentator Pieter Embrechts spreekt met gewone mensen die buitengewone dingen doen. Verwacht je aan diepgaande gesprekken met mensen die begrijpen dat avontuur geen activiteit is, maar eerder een state of mind. Het gaat over het verleggen van grenzen en het plezier van ontdekken. Van freediven en zwemmen met orka’s op de Noordpool tot ultralopen met Karel Sabbe. Duik in de fascinerende verhalen van alledaagse individuen die zoeken naar nieuwe ervaringen en keer op keer uit hun comfortzone treden.

5. Avontuurlijk Leven


De “Avontuurlijk Leven Podcast”, een co-productie van Columbus Travel en Brigitte Ars, omarmt de essentie van avontuur door middel van inspirerende verhalen, boeiende gesprekken en inzichten van avontuurlijke zielen. In deze podcast krijg je verhalen en tips over hoe je een avontuurlijk leven kan leiden. Moedig leven, ja-zeggen, het onbekende opzoeken, mindset en het omarmen van het onbekende zijn onderwerpen die uitvoerig aan bod komen.

Deze podcast over natuur en avontuur viert het idee dat iedereen de potentie heeft om de held in zijn eigen verhaal te zijn en het verschil te maken in de wereld. Patronen worden doorbroken en anders denken wordt gestimuleerd. Een uitgebalanceerde mix van persoonlijke ontwikkeling en de potentie om een positieve impact te hebben op je omgeving: je wordt uitgedaagd om een intenser, creatiever en rijker leven te leiden.

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × 4 =