Home Featured Niet backpacken, maar bikepacken! Met fietstassen van Vaude

Niet backpacken, maar bikepacken! Met fietstassen van Vaude

0
Niet backpacken, maar bikepacken! Met fietstassen van Vaude

Te voet de natuur doorkruisen, blijft altijd een mooie ervaring. Maar wat als je verder wil? Vrijer wil zijn? En net iets meer wil zien? Dan is een bikepackingavontuur met de fiets een uitstekend plan! Bikepacken combineert minimalistisch kamperen met een trektocht op wielen: het enige dat je ervoor nodig hebt, is een fiets en een plan. En, niet te vergeten, heel goede hike & bike-uitrusting.

Een vat vol bikepacking-ideeën

Weet je niet waarheen, dan kunnen volgende artikels je waarschijnlijk inspireren.
Far Out ging namelijk al:

Voor wie zelf een bikepackingroute plant, hebben we nog enkele tips.
Of check de bikepaking-collecties in komoot.

Dan rest alleen nog de vraag hoe je alle benodigdheden voor onderweg meeneemt op de fiets? Niet gevreesd, want Vaude heeft fietsrugzakken en fietstassen waar zelfs een tent in past!

Bepakt en bezakt op (fiets)pad

Trailcargo fietstas

Kookspullen, tent en een opvouwbaar zitkrukje mee op fietsreis? Je zal wat aan kleding moeten inboeten, maar toch: in de Trailcargo past veel! Met zijn royale 21 liter aan binnenruimte en een grote voorflap waaronder je extra materiaal voor het bikepacken kan bevestigen, is hij je grote vriend op elke meerdaagse tocht – of gewoon voor een leuke stadstrip.

De cargotas is waterdicht en heeft een extra vak met rits voor reisdocumenten of je portemonnee. Voor de veiligheid zitten er ook reflecterende elementen aan de buitenzijde. De tas hang je bovendien in een paar seconden aan je fiets dankzij de bekroonde QMR-haken en de speciale Railhook – zo vlieg je in een mum van tijd uit de startblokken! Prijs: € 100.

Trailpack II fietsrugzak

Licht, waterdicht en heel klein verpakbaar: de Trailpack II zwaai je zo om je schouders en neem je moeiteloos mee. Naast de 8 liter aan volume biedt de rugtas plaats aan een hydratatiezak van 2 liter. Er is een klein vak met ritssluiting op de achterkant, waar je waardevolle spullen veilig in kunt bewaren tijdens het fietsen.

De zogenaamde ‘kooi’ van de Trailpack II is gemaakt van extra stevig materiaal, zodat je er bijvoorbeeld je tentstokken aan kunt bevestigen. Fiets je ook ’s avonds (of heel vroeg in de ochtend), dan zitten er voor de veiligheid reflecterende prints aan de voor- en zijkant van de rugzak. Dankzij de verstelbare Ergoshape-schouderbanden zit de rugzak daarnaast heel comfortabel: op je schouders zijn de banden breed, bij je schoudergewrichten juist smal. Simpel, maar effectief! Prijs: € 90.

Trailsaddle II zadeltas

Met deze waterdicht gelaste zadeltas van PVC-vrij canvasmateriaal heb je al het noodzakelijk zo bij de hand. De gemakkelijk toegankelijke, met wikkelsluiting waterdichte afsluitbare packsack met 10 liter volume is uitstekend geschikt voor het opbergen van een basisuitrusting. Aan de bovenste riembevestigingstrip kun je zelfs een regenjas of een zaklamp bevestigen.

De beugel maak je vast aan de zadelpen. Een band met vergrendelingsgesp houdt alles op zijn plaats. Reflecterende prints aan de achterkant op de packsackhouder en de packsack zelf verhogen de veiligheid in het donker. Prijs: € 100.

vaude.com

Meer ruimte nodig?

Meer ruimte nodig? Dan vind je in de trailserie van Vaude nog een rits aan andere opties. Behalve de Trailcargo (21 l), Trailpack II (8 l) en Trailsaddle II (10 l) is er nog de Trail Front II stuurtas met uitneembare packsack (12,5 l), Trailmulti II voorvorktas (6 l), Trailguide II frametas (3 l, ook met een uitneembare packsack) en de iets kleinere Trailframe II frametas (2,5 l).

Door en voor de natuur

Wat alle tassen uit deze Vaude-familie gemeen hebben, is het betrouwbare waterdichte laswerk, een robuuste, duurzame afwerking en een duurzame productie die het hart van milieubewuste fietsers sneller doet kloppen. Zo zijn de voorflap van de cargo en de waterdichte packsacks gemaakt van 100% gerecycleerde materialen en volledig PVC-vrij.

Nog op zoek naar een bikepackingfiets? Dan heb je qua type eigenlijk twee keuzes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 × 2 =